Vágólapra másolva!
Bár a felmérés nem reprezrentatív, a magyar-észt vb-selejtező előtt megkérdezett hazai szurkolók többsége kiállt Egervári Sándor szövetségi kapitány mellett.

A Puskás-stadionba igyekvő drukkereknek azt a kérdést tettük fel, hogy szeretnék-e, ha Egervári Sándor maradna a kispadon, vagy ha nem, akkor kit látnának szívesen a helyén.

"Meg vagyok vele elégedve, szerintem semmi sem rossz a válogatottnál. Nem cserélném le, mivel a válogatott támadó focit játszik" - mondta egy kávézóban a 17 éves Csaba.

A vele egy asztalnál ülő, 16 éves Krisztián hasonlóan vélekedett: "Jó edző, de azért a román-magyar csúnya volt, összesen egy kapura lövésünk volt. Én mégis hagynám Egervárit a kispadon."

Közvetlenül a stadion tövében ismét két fiatal drukkert kérdeztünk, Jani (24) nemcsak a mostani vb-selejtező végéig tartaná a padon a kapitányt. "Maradjon, és ha most nem sikerül kijutni a vb-re, akkor két év múlva újrapróbálkozhat. A bukaresti meccs szerintem csak kisiklás volt." Patrick (18) csak annyit mondott: "Én elégedett vagyok vele."

Fotó: Hajdú D. András - Origo

Kissé meglepődtünk, hogy a sokat szapult román-magyar (3-0) meccs után ennyien kiálltak a kapitány mellett (hiszen a legfrissebb kudarc a legtöbb esetben elsöprően befolyásolja a hangulatot), de nem adtuk fel, és az idősebb korosztály felé fordultunk.

"Nem az edzőt, hanem a játékosokat kell lecserélni, el vannak szállva maguktól" - mondta egy piros-fehér-zöld sapkában igyekvő férfi, az 58 éves László. Drukkertársa, Pike (50) nem kritizálta konkrétan Egervárit, de van hiányérzete. "Is-is, talán nem ártana az edzőváltás. Amit sajnálok, hogy annak idején elküldtük Matthäust."

Felvetettük, hogy állítólag Paulo Sousa is ott lesz a meccsen, mire a két férfi csak legyintett. "Hogy akár ő is lehetne az új kapitány? Belőle nem kérünk."

Zoli (35) habozott: "Talán kéne egy új edző, de nem tudom, hogy ki. Fejben dőlt el a bukaresti meccs, és ez nem az edző hibája."

Aztán feltűnt egy jókedélyű, négyfős társaság, akik szinte egy emberként mondták, hogy semmi bajuk Egervárival. Az Eger harmadosztályú csapatában védő Bence (18) inkább a kereten változtatna. "Egervári maradjon, csak Guzmicsot ne tegye be többé. Inkább rutinos játékosokat kellene meghívnia." A társaság végül egy poénnal búcsúzott. "Lehet, jobb lenne, ha zárt kapus lenne a meccs, nehogy ismét megijedjen a csapat a drukkerektől, mint Bukarestben."