Vágólapra másolva!
Távozott posztjáról Abdullah Avci, a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezős csoportban szereplő török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A török sportági szövetség kedden közleményben számolt be a közös megegyezéssel történt szakításról, indokként pedig a nemzeti együttes gyenge vb-selejtezős szereplését nevezte meg.

A török válogatott a sorozat őszi folytatása előtt a negyedik helyen áll a D csoportban a hollandok, a magyarok és a románok mögött úgy, hogy hat mérkőzésen csupán hét pontot szerzett, miközben az előtte állók 18-at, 11-et, illetve 10-et gyűjtöttek.

Az 50 éves Avcit, aki 2011-ben vette át a válogatott irányítását, az utóbbi időben éles bírálatok érték a szurkolók és a sajtó részéről, többek között azért, mert csapata hazai pályán kikapott a románoktól és döntetlent játszott a magyarokkal.

"Akárcsak a győzelem vagy a vereség, az elválás is a labdarúgás része. Úgy vélem, az a jó döntés, ha távozom a posztomról" - idézte a trénert a Hurriyet Daily News internetes oldala.

Yildirim Demirören szövetségi elnök egyelőre nem kommentálta a sajtónak azt a feltevését, mely szerint Fatih Terim, a Galatasaray edzője venné át a válogatott irányítását, melyet korábban már három alkalommal rá bíztak.