Vágólapra másolva!
Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója azt mondta, nincs szó arról, hogy új befektető érkezne a klubhoz, és a korábbi évek rossz emlékei miatt ezt nem is szeretnék.

Amióta Orbán Viktor miniszterelnök a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapjának adott interjújában arról beszélt, hogy a "Fradinak hamarosan lesz kérője, erősebb és nagyobb, mint bárki másnak", azóta megy a találgatás, ki lehet a rejtélyes kérő. Felvetődött, hogy a nemrég alakult Sólyom Airways lehet az új szponzor, de ebben az ügyben egyelőre semmi konkrétumot nem lehetett olvasni.

"Befektető egészen biztosan nem érkezik a Ferencvároshoz, a konstrukció nem fog változni. Nem jön valaki, aki ennyi és ennyi pénzt tesz le, és ő lesz a Ferencváros tulajdonosa" - nyilatkozta Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában. Orosz szerint volt már olyan, hogy a közelmúltban befektető érkezett a klubhoz, és egyszer sem sült el jól.

Orosz azt elismerte, hogy szponzorokkal tárgyal a vezetőség, de részleteket nem akart elárulni. "Önmagában nem képes jelen pillanatban előteremteni egy egyesület azt az összeget, ami a profitábilis működéshez kell. Mindenféleképpen szükség van támogatóra" - tette hozzá Orosz, aki 2011-ben 800 milliós adóssággal vette át a klubot, és ezt mára 250-300 millióra sikerült csökkenteni. "Egy-két éven belül ott leszünk a 0 ponton, és onnantól kezdve megpróbálunk profitábilisan működni, ami nagy dolog lenne a jelen gazdasági helyzetben".