Vágólapra másolva!
A Videoton Nikolics Nemanja duplájával 2-0-s győzelmet aratott a Ferencváros ellen a Puskás Ferenc-stadionban a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

A székesfehérvári együttes ezzel második idei bajnokiját is megnyerte, míg a fővárosi csapat első vereségét szenvedte el a 2013/14-es szezonban.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Ferencváros - Videoton 0-2 (0-1)
Puskás Ferenc-stadion, 8000 néző
v.: Kassai
Ferencváros: Jova - Jovanovic, Alempijevic, Besic, Somalia - Józsi, Otten (Böde, a szünetben)- Jenner, Holman (Cukic, 71.), Valpoort (Gyömbér, 57.) - Tuijp
Videoton: Calatayud - Szolnoki, Vinicius, Juhász, Stopira - Caneira, Sándor (Torghelle, 80.) - Alvarez (Oliveira, 78.), Kleinheisler (Gomes, 63.), Kovács I. - Nikolic
gól: Nikolics (7., 76., utóbbit büntetőből)
kiállítva: Alempijevic (75.)
sárga lap: Jovanovic (28.), Valpoort (45.) ill. Juhász (36.), Gomes (90.)

A Videoton már a 7. percben megszerezte a vezetést, miután Otten hibáját Nikolics használta ki. A másik oldalon röviddel később Tuijp járt közel az egyenlítéshez, ám Calatayud bravúrral védett. A folytatásban is a zöld-fehérek előtt adódtak a nagyobb helyzetek, ezeket azonban nem sikerült értékesíteniük.

Szolnoki Roland (balra) küzd a labdáért Arsenio Valpoort ellen Forrás: MTI/Kovács Tamás

A szünet után Böde beállásával még támadó szelleműbbé vált az FTC, és a játékrész hazai lehetőségekkel kezdődött, a Videoton pedig csak elvétve lépte át a felezővonalat. A 74. percben azonban megbosszulta magát a sok kihagyott hazai helyzet, Nikolics büntetőből növelte a vendégek előnyét, ráadásul Alempijevicet kiállította Kassai Viktor, és ezzel a találkozó eldőlt.