Vágólapra másolva!
Nicolas Anelka elhagyta a West Bromwich Albion edzőközpontját, és könnyen lehet, hogy fel is hagy a profi futballal.

A francia csatár mindössze negyvenkilenc napja igazolt a WBA-hoz, a Southampton elleni 1-0-ra elvesztített bajnokin a kezdőcsapat tagjaként 83 percet játszott, és az előszezonban nyújtott teljesítménye alapján a birminghami klubnál sokat vártak tőle.

Az előzményekhez képest meglepő fordulat, hogy Anelka csütörtökön edzés helyett csak összepakolta a személyes holmijait, majd otthagyta az edzőközpontot.

A WBA menedzsere, Steve Clarke és a technikai igazgató, Richard Garlick is megpróbálta meggyőzni Anelkát, hogy maradjon, de egyikük sem járt sikerrel.

Egyes feltételezések Anelkát tragédia sújtotta a magánéletében, és emiatt próbált időt kérni a vezetőktől, ez állhat a fura búcsú hátterében. Ezt erősíti, hogy a csapat által kiadott közleményben az szerepel, a szombati, Everton elleni bajnokin Anelka szerepeltetésétől kegyeleti okokból eltekint a klub.

A 34 éves, 69-szeres válogatott Anelka mindig is nehéz természet volt, nem véletlenül ragadt rá a Dacos becenév, és ez is közrejátszhatott abban, hogy elég sok helyen megfordult.

A PSG-ből indulva volt az Arsenal, a Real Madrid, a Liverpool, a Manchester City, a Fenerbahce, a Bolton, a Chelsea, a Sanghaj Senyua és a Juventus játékosa is. A legtöbb pénzt a Real Madrid fizette érte, amikor 22,3 millió fontot utalt át az Arsenalnak, de a PSG által a spanyoloknak kicsengetett 20 millió font sem aprópénz.