Vágólapra másolva!
Négy hónapra eltiltotta minden sporttevékenységtől Aleksandar Alempijevicet, a Ferencváros játékosát a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a testület azért büntette meg ilyen szigorúan a fővárosiak szerb védőjét, mert vasárnap a Videoton FC elleni bajnoki meccsen gólhelyzetben szabálytalankodott ellenfelével szemben, majd szándékosan, erőteljesen meglökte a játékvezetőt, akire a piros lapot követően még sértő, trágár megjegyzést is tett.

A hétvégi, 2. fordulóban kiállított további futballisták közül a győri Lubos Kamenar két, míg az újpesti Jarmo Ahjupera, a szombathelyi Guzmics Richárd, a diósgyőri Zoran Kostic, a kispesti Ivan Lovric és a pécsi Mohl Dávid egy-egy bajnoki mérkőzést kénytelen kihagyni.

A fegyelmi bizottság az FTC-Videoton FC mérkőzésen történt rendezési hiányosságok, pirotechnikai eszközök használata és a hazai szurkolók megbotránkoztató viselkedése miatt a hazai csapatot a soron következő két hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén az előírt rendezői létszám 20-20 fővel történő felemelésére és ezen mérkőzéseken szövetségi ellenőr fogadására kötelezte.

A vendégszurkolók megbotránkoztató viselkedése miatt a testület a Videoton FC-t a soron következő idegenbeli NB I-es bajnoki mérkőzésén szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeinek viselésére kötelezte.

A Paks-PMFC mérkőzésen történt rendezési hiányosságok miatt pedig a Paksot írásbeli figyelmeztetésben részesítette a bizottság, továbbá szurkolóinak pirotechnikaieszköz használata és megbotránkoztató viselkedése miatt a Pécset 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.