Vágólapra másolva!
A Chelsea edzője, José Mourinho azzal vádolja a játékvezetőt, hogy tönkretette a Bayern München ellen büntetőkkel elveszített Szuperkupa-döntőt.

Jonas Eriksson a 85. percben 1-1-nél mutatta fel a második sárgát Ramiresnek. A hosszabbításban a Chelsea emberhátrányban betalált, ám a legvégén a német csapat egyenlített, a büntetőpárbajt pedig megnyerte.

"Ha szerelmes vagy a futballba, nem gyilkolsz meg egy ilyen döntőt" - fogalmazott az edző a prágai összecsapás után. "Sok más sárga lap is volt a meccsen, amit meg kellett volna adni a bírónak."

Mourinho nem tartotta jogtalannak a lapot, de szerinte egy nagyobb tudású bíró megtartotta volna az egyenlő létszámot a mérkőzésen. "Egy jó angol játékvezető csak annyit mondott volna Ramiresnek: nem sértettél meg senkit, de megsérthettél volna. A Bayern focistáknak pedig megmondta volna, hogy ne színészkedjenek, és ne provokálják az ellenfelet."

Mourinho szerint nem a jobbik csapat nyert Prágában Forrás: AFP/Getty Images/UEFA

A portugál tréner nem tartja véletlennek, hogy a játékosainak rendszeresen piros lapot adnak, amikor a Barcelona ellen játszik az aktuális csapata. "Nem lepett meg, mert a korábbi Chelsea-edzőségem alatt is kétszer-háromszor játszottam tíz emberrel a Barca ellen. Elmentem a Realba, és ott is játszottam 10 emberrel a Barca ellen, majd most újra. Elemezzék ezeket a döntéseket, és vonják le a következtetéseket."

Mourinho hozzátette, csalódott amiatt, hogy a jobbik csapat veszített.