Vágólapra másolva!

Életet mentett a veszélyes játék miatt kiállított focikapus

Megmentette egy szurkoló életet a veszélyes játék miatt kiállított focikapus.

Az angol amatőrbajnokságban szereplő Stocksbridge Park Steels kapusát, Ben Scottot a King’s Lynn Town elleni meccs utolsó perceiben állította ki a bíró, mert magasra emelt lábbal eltalálta az ellenfél játékosát.

Scott a King's Lynn szurkolók gúnyos megjegyzéseitől kísérve éppen vonult le a pályáról, amikor azt vette észre, hogy egy fiatal lány rohan be a pályára, és azt kiabálja, egy férfi meghalt. A kórházi ápolóként dolgozó Scott egyből a földön fekvő, hetvenes éveiben járó férfihoz rohant, aki még élt, de szabálytalan volt a szívritmusa.

Scott a pályán szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzettel egy defibrillátor segítségével helyreállította a férfi szívritmusát, akit gyorsan kórházba szállítottak, azóta pedig már ki is engedték.

"Fantasztikus csapatmunka volt, amivel újabb esélyt adtunk a férfinak az életre. Fontos megjegyezni, hogy az egészségügyi személyzet tagjai, akik remek munkát végeztek, ingyen látják el a feladatukat a meccseken. Amikor az ember átél egy ilyen élményt, az teljesen más megvilágításba helyezi a dolgokat, rájön, hogy a futball csak egy játék" - nyilatkozta Scott a BBC-nek. A meccs egyébként 3-3-as döntetlennel zárult.