Vágólapra másolva!
A Debrecen hazai pályán 1-0-ra legyőzte az újonc Mezőkövesdet vasárnap este a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának zárómérkőzésén. A Magyar Kupa címvédője a 80. percben szerezte meg a győzelmet jelentő gólt, és továbbra is százszázalékos mérleggel áll.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
DVSC-TEVA - Mezőkövesd-Zsóry FC 1-0 (0-0)
Debrecen, 4000 néző, v: Vad II
gól: Szakály (80.)
sárga lap: Morozov (50.), Szakály (75.), Dombi (82.), illetve Éles (21.), Menougong (66.), Melczer (90.)
Debrecen: Verpecz - Lázár, Mészáros, Morozov, Korhut - Bódi, Zsidai, Se. Bouadla (Dombi 71.), Kulcsár - Sidibe (Szakály 14.), Volas (Horváth Z. 61.)
Mezőkövesd: Szántai - Hegedűs Cs. (Burány 71.), Szalai, Hegedűs D., Éles - Dobos, Farkas B., Melczer, Bognár (Petneházi 57.) - Menougong (Hamar 75.), Olasz

Hatalmas hazai fölénnyel és óriási gólhelyzetekkel kezdődött a mérkőzés. Sidibe szerencsétlen sérülése után sem változott a játék képe. A Debrecen már az első félidőben eldönthette volna a három pont sorsát, de a rengeteg helyzet kihasználatlanul maradt.

Kiegyenlítettebb lett a játék a fordulás után, a hazaiak azonban így is fölényben voltak. A debreceni publikumnak a 80. percig kellett várnia a gólra, ekkor Dombi beadását Szakály 17 méterről lőtte az egyébként kiválóan védő Szántai kapujába. Ez a gól döntött, a hazaiak megérdemelten nyertek.