Vágólapra másolva!
Másképp emlékszik a New Yorkban történtekre Tito Vilanova, mint azt Josep Guardiola elmondta. A Barcelona jelenlegi és volt edzője továbbra is barátok, de Vilanova nem teljesen érti korábbi főnökét.

Guardiola a napokban kiakadt, amiért szerinte Tito Vilanova betegségét használta fel a klub a lejáratására. Sandro Rosell elnök többször támadta Guardiolát a sajtóban, mert egyszer sem látogatta meg a rákkal kezelt Vilanovát, holott mindketten New Yorkban tartózkodtak. Guardiola kijelentette: igenis találkozott Vilanovával az amerikai nagyvárosban.

"Pep téved, megleptek a szavai" - nyilatkozta Vilanova az AS-nek. "Egy vezető sem használta fel a betegségemet, hogy őt támadja. Valóban meglátogatott New Yorkban, de csak egyszer, amint megérkeztem, csakhogy a műtétem után még két hónapig lábadoztam ott, azalatt viszont egyszer sem láttam."

"Ő a barátom, szükségem volt rá, de nem jött el. Másképp is csinálhattam volna a dolgokat, de nem akarok erről többet mondani."

Guardiola korábban így fogalmazott: "Öt évig dolgoztunk együtt, komolyan azt gondolja bárki is, hogy nem érdekel, mi van vele? Ezt azért nem vártam."