Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldóról a Real Madrid elnöke, új edzője és maga a játékos is úgy nyilatkozott, hogy biztosan maradni fog a legutóbbi spanyol ezüstérmesnél.

Cristiano Ronaldo madridi jövője az idei nyár során eddig kétségesnek tűnt, a portugál szélső ugyanis azt nyilatkozta, hogy hiányzik neki az angol labdarúgás. A Manchester United egykori kiválósága most viszont már arról beszélt, hogy maradni szeretne a Realnál, ahová 2009-ben érkezett az Old Traffordról.

"Élvezem, hogy Madridban futballozom, és négy éve itt vagyok már, de folytatni szeretném az elkezdett munkát. Még akkor is ezt mondom, ha a mai nap nem a megalkalmasabb arra, hogy a jövőmről beszéljek, erre majd inkább a felkészülés során szeretnék visszatérni" - nyilatkozta Ronaldo Sky Sports News-nak.

Megy vagy marad? Úgy tűnik, utóbbi Forrás: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU

A 28 éves aranylabdás szerződése még két évig érvényes, és a Real már régóta szerette volna meghosszabbítani a klub és a játékos közti megállapodást, de a felek erre még nem tudtak sort keríteni.

A Chelsea-hez igazolt José Mourinho vezetőedzővel a szezon végén már nem volt felhőtlen Ronaldo viszonya, most azonban megnyugodhat, az új tréner, Carlo Ancelotti ugyanis hosszassan méltatta a portugált. "Ronaldo fantasztikus, mesés játékos. Az, hogy az edzője lehetek, olyan nagy elismerés számomra, mint amikor Zinedine Zidane szakvezetője lehetettem. Ronaldo nem volt rajta még azon a listámon, amelyen szerepel a brazil Ronaldo, Zidane és Ronaldinho. Most ő is rákerül, ami boldoggá tesz."

A Real elnöke, Florentino Perez azt mondja, biztos abban, hogy Ronaldo hamarosan aláírhatja az új szerződését. "Ő a legfontosabb része a csapatnak, a jövő Madridját köré építjük. Hamarosan pont kerül a szerződéshosszabbításának a végére. Nincs kétségem afelől, hogy a Real Madridból fog visszavonulni. A hosszabbításra még a szezonrajt előtt sor kerül."