Vágólapra másolva!
Radamel Falcao, a francia élvonalba visszajutott AS Monaco frissen igazolt kolumbiai labdarúgója tudja, sokaknak meglepetést okozott azzal, hogy a Ligue 1 újoncához szerződött, ám meggyőződése, hogy jól döntött.

A 27 esztendős támadót korábban a Manchester United, a Chelsea és a Real Madrid is szívesen látta volna soraiban, végül mégis azt a Monacót választotta, amely a 2013/14-es szezonban még nem indulhat sem a Bajnokok Ligájában, sem az Európa Ligában.

"Sokak számára meglepetés lehetett a választásom, de biztos vagyok abban, hogy jól döntöttem" - nyilatkozta a legutóbbi két idényben még az Atlético Madrid futballistájaként 52 gólig jutott csatár, aki szerint az értetlenkedők rögtön megváltoztatják a véleményüket, ha a Monaco az új szezonban bajnok vagy kupagyőztes lesz.

"Minden sorozatot meg akarunk nyerni, ahol elindulunk. Igaz, hogy nincs köztük nemzetközi kupa, de ez a célkitűzésnek így is több, mint elég" - tette hozzá Falcao. A kolumbiai szerint a hercegségieknél egy-két éven belül a Bajnokok Ligájában is ütőképesnek ígérkező csapat állhat össze, amire korábbi európai állomáshelyein - sem a portugáliai Portónál, sem az Atleticónál - nem volt reális esély.

Dmitrij Ribolovljev, a Monaco milliárdos orosz tulajdonosa a nyáron már több mint 120 millió eurót költött az együttes megerősítésére: Falcao mellett szerződtette többek között James Rodríguezt, Jérémy Toulalant, Joao Moutinhót, Eric Abidalt és Ricardo Carvalhót.