Vágólapra másolva!
Az Újpest hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Pakstól a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójának első szombati mérkőzésén. A Paks sorozatban negyedszer vitte el a három pontot a Szusza Ferenc-stadionból: a 2010/11-es idényben 3-2-re, a következő szezonban 2-0-ra, az előző kiírásban pedig 6-0-ra nyert a fővárosban.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Újpest FC - MVM Paks 1-2 (1-0)
Szusza Ferenc-stadion, 1613 néző
v.: Németh Á.
Újpest: Balajcza - Vermes, Antón, Mihajlovic, Molnár S. - Simon K., Vasiljevic, Balogh B. - Tshibuabua, Ahjupera, Kabát
Paks: Molnár P. - Nyári, Fiola, Éger, Szabó J. - Bori (Báló, 55.), Bartha, Hullám (Eppel, 69.), Kecskés, Heffler N. (Könyves, a szünetben) - Simon A.
gól: Kabát (42., 11-esből), illetve Báló (61.), Simon A. (93., 11-esből)
sárga lap: Nyári (31.), Kecskés (49.), Könyves (75.)

Újpesten először ült a kispadon Kozma István, míg a Paksnál ezen a találkozón debütált vezetőedzőként a Kecskemétről érkezett Horváth Ferenc.

Az újpestek kezdtek jobban, több szép támadást is vezettek, helyzeteket dolgoztak ki. A 42. percben megérdemelten szereztek vezetést, a Kabát elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett értékesítette.

A fordulás után a hazaiak Ahjupera révén növelhették volna előnyüket, de az észt támadó óriási helyzetet puskázott el. A kihagyott újpesti lehetőségeket góllal büntette a Paks, a csereként beálló Báló lőtt a rövid sarokba, igaz, Balajcza nagyot hibázott a lövésnél. A vendégek vették át a játék irányítását, ennek ellenére kis híján az Újpest szerzett gólt, Kabát szabadrúgásból a kapufát találta el.

Az utolsó pillanatokban mindkét csapat előtt adódott egy-egy ziccer, de ezek kimaradtak, a 93. percben azonban büntetőhöz jutott a Paks, Simon A. pedig eldöntötte a három pont sorsát.

A lila-fehérek 2010 áprilisa óta nem tudták legyőzni vidéki riválisukat.