Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München négy futballistája mellett Cristiano Ronaldo és Lionel Messi neve is szerepel az Év játékosa-díj jelöltjeit felsoroló, tízfős listán, amelyet kedden hozott nyilvánosságra az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

A legtöbb játékos, szám szerint öt, a német Bundesligából került ki. A Bayernből a BL-döntőben győztes gólt szerző holland Arjen Robben mellett a francia Franck Ribéry és a német válogatott két tagja, Thomas Müller, valamint Bastian Schweinsteiger kapott helyet a jelöltek között, míg a londoni fináléban 2-1-es vereséget szenvedő Borussia Dortmundból a lengyel Robert Lewandowski szerepel.

A spanyol és az angol bajnokságot két-két labdarúgó képviseli: Lionel Messi, a Barcelona argentin sztárja - aki 2011-ben már elnyerte a trófeát - és Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál klasszisa, illetve a Manchester United holland támadója, Robin van Persie és a Tottenham Hotspur walesi szélsője, Gareth Bale. A listát a francia Paris Saint-Germainben futballozó svéd Zlatan Ibrahimovic neve teszi teljessé.

A díjat 2011 és 2012 után idén harmadszor adják át, és augusztus 29-én, a Bajnokok Ligája csoportkörének monacói sorsolásakor kapja meg az Európa választott labdarúgó.

A szavazáson az UEFA tagországainak sportújságíróiból álló zsűri voksol: augusztus 6-án kihirdetik a legjobb három listáját, majd a BL-sorsolás napján a zsurnaliszták élőben választják ki a győztest.