Vágólapra másolva!
A fociválogatott játékosai a szabadságnál is jobban várják a csütörtöki barátságos meccset.

Hétfőn Telkiben találkoztak a Kuvait elleni, csütörtöki felkészülési mérkőzésre készülő válogatott játékosai - írta az MLSZ honlapja.

A kerettagok közül egyedül Pintér Ádám nem teljesen egészséges, a Zaragoza középpályása rúgást kapott klubcsapata legutolsó bajnokiján, ezért ma még vizsgálatok várnak rá, és csak később derül ki, számíthat-e játékára a szakmai stáb.

"Többen hiányoznak sérülés vagy formaingadozás miatt, a hiányzók posztjára belépő játékosok viszont versenyhelyzetet teremthetnek" - fogalmazott Egervári Sándor szövetségi kapitány a szövetség honlapját.

A kapitány igyekezett pontosan feltérképezni az ellenfelet: "Veszélyes, gyors játékosok alkotják a kuvaiti válogatottat, ezért fontos a fegyelmezett védekezés. Ellenfelünknek vannak gyengébb pontjai is, szeretnénk ezeket kihasználni a támadásink során."

Egervári fejében már körvonalazódik a kezdőcsapat, egyúttal "szeretnénk kihasználni azt is, hogy barátságos meccsen a szokásosnál több labdarúgó is szerepet kaphat."

A kapitány hozzátette: a kerettagok a fárasztó szezon legvégén is jobban várták a válogatott meccsét, mint a szabadságukat.

"Egy évvel ezelőtt, a csehek és az írek ellen remek teljesítményt nyújtottak a játékosok, hasonlóra számítok a csütörtöki mérkőzésen is."