Vágólapra másolva!

Ungvári és Varga is negyeddöntős az Eb-n

Jól kezdődött magyar szempontból a keddi versenynap a minszki ökölvívó Európa-bajnokságon, melyen Ungvári István (49 kg) és Varga Miklós (60 kg) is győzött, és bejutott a legjobb nyolc közé.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 2008-ban Eb-harmadik Ungvári kemény meccset vívott a lengyel Dawid Jagodzinskivel, a kiélezett küzdelemben azonban mindhárom menetben valamivel a magyar volt a jobb. A pontozók is így értékelték a küzdelmet, egyhangúlag (30-27, 30-27, 30-27) hozták ki győztesnek.

Ungvári hajdúsámsoni klubtársa, Varga Miklós szintén nagy csatára kényszerült az ugyancsak lengyel Mateusz Polskival szemben, aki az első menetben egyértelműen jobbnak is tűnt kétszeres olimpikon magyar ellenfelénél. Varga aztán a folytatásban összeszedte magát, és a meccs második felében ellenfele fölé nőtt. Az ütközet képét jól tükrözte a pontozók ítélete, Vargát ugyanis 2:1 arányban (28-29, 29-28, 30-27) látták jobbnak.

A keddi folytatásban még az olimpiai ötödik Harcsa Zoltán (75 kg), továbbá Nagy Krisztián (56 kg) lép szorítóba.

Ungvári és Varga a hétfőn győztes Kalucza Norberthez (52 kg) hasonlóan szerdán bokszol újra, méghozzá a négy közé jutásért, azaz a biztos éremért.