Vágólapra másolva!
Nem világsztár, de bármely csapat nagyra becsült játékosa lenne Antonio Di Natale, az Udinese csatára. A fáradhatatlanul dolgozó, pályán kívül is profi játékos 35 évesen sem áll le, folytatja a focit, ameddig bírja.

Di Natale az előző négy Serie A-idényben kétszer gólkirály lett, kétszer második, összesen 102 gólt lőtt, meccsenként átlagban 0,7-et, avagy a csapata góljainak negyven százalékát. Összesen 345 Udinese bajnokin 186 gólt szerzett már.

"Öt éve kezdtem centert játszani, biztos mert már nem bírtam annyit futni, hogy felérjek a kapuhoz" - viccelt Di Natale a FIFA-nak adott interjújában. "Komolyan: egyértelmű, hogy középcsatárként, az egész csapat segítségével többször kerülök nagy helyzetbe."

Az udinei legendát a Juventus is hívta, de nemet mondott, mivel egy kisebb csapatban nyomás nélkül, békében tud dolgozni. A legjobb csapattársának a jelenleg barcás Alexis Sánchezt nevezte meg: "Hihetetlen volt, amit két szezonon át műveltünk az Udinesével. A mostani társaim közül Luis Murielt emelném ki: még csak 22 éves, és minden adottsága megvan, hogy fenomális játékos legyen."

"A védők közül az interes Ivan Cordobát szenvedtem meg a legjobban. Pont ugyanolyan gyors volt, mint én, sosem tudtam lerázni."

Di Natale októberben lesz 36 éves, de ennek nincs sok jelentősége: "Amíg élvezem a játékot, és testem bírja, folytatni fogom."