Vágólapra másolva!
Sírt és alig aludt éjszakánként Iker Casillas, a Real Madrid kapusa, amikor José Mourinho edző a kispadra száműzte őt.

A szezon végén a Chelsea-hez visszatérő Mourinho december tette ki a csapatból Casillast, és a tapasztalatlannak számító Antonio Adant állította a helyére.

Adant gyorsan kiállították a Real Sociedad elleni meccsen, így Casillas visszanyerte a helyét a kapuban, de a Valencia elleni kupameccsen eltörte a kezét, és mire felépült, a helyettesnek igazolt Diego López bevédte magát a csapatba.

Így aztán Casillas az idény utolsó két hónapját a kispadon szomorkodta végig, hiába kampányoltak mellette csapattársai és a Barcelona spanyol sztárjai is. A spanyol válogatott kapus most a FIFA honlapján mesélte el, mennyire nehéz időszakot élt át.

"Sírtam, szenvedtem, rosszul éreztem magam, és voltak éjszakáim, amikor alig aludtam, ha egyáltalán tudtam. Madridista vagyok azonban, és a klub mindenek felett áll, fontosabb annál is, hogy én mit érzek. Sokan segítettek, amikor sérült voltam, mert az egy új, szinte ismeretlen szituáció volt számomra. Amikor nem játszol, akkor el kell fogadnod a helyzetet, dolgoznod kell keményen, és türelmesnek kell maradnod" - vallott Casillas a mellőzöttség nehézségeiről.

A spanyol válogatottal jelenleg a Konföderációs Kupán szerepő kapus azt mondta, az elmúlt fél évben megváltozott, de most visszakapta a boldogságát. "Nem volt könnyű menet, de a dolgok kedvező fordulatot vettek, és már egy másik Iker Casillas vagyok" - mondta a kapus, aki hálás volt Vicente del Bosque kapitánynak, aki lehetőséget adott neki az Uruguay elleni csoportmeccsen.