Vágólapra másolva!
Diego Lugano, az uruguayi futballválogatott védője abban reménykedik, a szerda esti Konföderációs Kupa-elődöntő játékvezetője nem eszi majd meg Neymar, a brazilok csatárának színészkedéseit.

"Neymart a vékony testalkata miatt sokszor elnyomják a védők, de ő gyakran a földre veti magát szabáytalanságot színlelve, úgyhogy figyelnünk kell, hogy senki ne dőljön be ennek, és a játékvezetőnek is résen kell lennie. A brazilok számára már nem a látványos játék az elsődleges, keményen ütköznek és fizikálisan is nagyon jól fel vannak készítve, de nekem ez nem volt meglepő, játszottam itt korábban, ez a legkeményebb bajnokság Dél-Amerikában" - mondta az uruguayi csapatkapitány.

Egy brazil-uruguayi meccs mindig rangadónak számít, és ha ez a párosítás kerül szóba, gyakran előhozzák az 1950-es világbajnokság utolsó meccsét, amelyen Uruguay 200 ezer néző előtt győzött 2-1-re a riói Maracanában, és ezzel elnyerte a Rimet-kupát.

"Az uruguayi válogatott történelme azt mutatja, hogy a nehéz helyzetekben is képesek vagyunk jól teljesíteni, és szerencsések vagyunk, hogy az elmúlt négy-öt világversenyen visszakerültünk abba a pozícióba, ahol korábban voltunk" - utalt Lugano arra, hogy csapata 2010-ben vb-4., 2011-ben pedig Copa América-győztes volt.

A brazilok három győzelemmel lettek elsők a csoportjukban, míg Uruguay előbb kikapott a spanyoloktól, majd Nigéria és Tahiti legyőzésével ért oda az elődöntőbe. Lugano azt mondta, tudja, hogy a brazilok most nagyon jó passzban vannak, de ettől még nekik joguk van álmodni a győzelemről, és a játékuk lehetővé is teszi, hogy az álom megvalósuljon.

A szerda este 21 órakor kezdődő meccset az m1 élőben közvetíti.