Vágólapra másolva!
Saját tulajdonban lévő szállodájában, az újvidéki Park hotelben holtan találták Ratko Butorovicot, a Vojvodina labdarúgócsapatának elnökét.

A tulajdonát képező újvidéki Park szállóban holtan találták Ratko Butorovicot, a Vojvodina futballklub elnökét. A Bata Kánkán becenéven ismert üzletember természetes halállal halt meg, írja a VajdaságMa délvidéki hírportál.

Butorovic 1956-ban született Niksicben, korábban a Sutjeska futballcsapatának, és a görög PAOK kosárklub elnöke volt, de betöltötte Montenegrói Ökölvívó Szövetség elnöki és a Szerb Ökölvívó Szövetség alelnöki posztját is.

A Magyar Szó évekkel korábban portrét közölt róla, amelyben azt írta, Butorovic eredeti vezetékneve Buturovic volt, de ezt megváltoztatta, hogy az EU határrendészeti számítógépes rendszerét átverve átcsúszhasson a határon.

Élete során többször is őrizetbe vették, 2008-ban látványos módon, a speciális osztag közreműködésével tartóztatták le, azzal a gyanúval, hogy játékvezetőket fizetett le, hogy a Vojvodina legyőzze a Mladost Lucani csapatát.