Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy kivizsgálja az ecuadori egészségügyi személyzet egyik munkatársát szándékosan megrúgó argentin Javier Mascherano kiállításának körülményeit.

A csapatkapitányt kisebb sérülését követően a második félidő 41. percében egy elektromos kisautó szállította le a quitói pálya gyepéről. Mascherano elmondása szerint ő, valamint a kocsit kísérő argentin csapatorvos többször szólt a pilótának, hogy lassítson, mert tartottak attól, hogy a futballista leesik. Mivel a sofőr nem reagált, ezért a játékos hátulról beletalpalt a vállába.

Ezután az oldalvonal mentén nagy lökdösődés kezdődött a két válogatott játékosai között, Mascherano pedig piros lapot kapott a paraguayi játékvezetőtől.


Az argentin középpályás az eset után elismerte, hogy hibázott, és elnézést kért, hozzátéve, nincs mentség a cselekedetére.

"Szégyellem magam, mert így az ember hiába papol az erőszakmentességről. Sajnálom, hibáztam" - nyilatkozta.

A meccs 1-1-re végződött. A dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozatban az argentinok vezetnek, az ecuadoriak a harmadikok, és az első négy automatikusan indulhat a jövő évi brazíliai vb-n.