Vágólapra másolva!
"Nem vagyok sztár, csak egy átlagos fiatalember, aki rúgott egy nagy gólt, aminek nagy lett a híre" - próbál a földön maradni a 883 lakosú Patak focicsapatának új sztárja. Ujvári Joci olyan nagy gólt ollózott a magyar ötödosztályban, amelyre még Angliában is felfigyeltek. A magyar média egymással versenyezve próbál interjút kérni a gyári munkás focistától, aki nem is tudja, hogyan dolgozza fel a hirtelen jött népszerűséget.

"Folyamatosan csörög a telefonom, mindenhonnan hívnak, a Facebookon rengeteg értesítést, üzenetet kapok, tegnap 158-an, ma reggelig 30-an jelöltek be. Fel sem tudtam dolgozni ezt a nagy híráradatot, új dolog számomra, nem tudom, mit kellene tennem" - meséli az [origo]-nak Ujvári József, akinek elég volt egy jól eltalált lövés ahhoz, hogy pillanatok alatt az internet sztárja legyen.

A nagy ollózás előtt nem is volt csapattag

A 22 éves focista a múlt héten szerdán, a Rétság elleni derbi előtt nem is volt kerettag: "Hogy miért, az csak rám és az edzőmre tartozik, a lényeg, hogy sikerült megbeszélnünk a dolgot" - mondja Ujvári, aki mellett kiálltak a csapattársai, ennek is köszönhette, hogy visszakerült.

Az edző jól döntött, a Nógrád megyei másodosztályban szereplő Pataknak 450 perc után sikerült újra nyernie, méghozzá úgy, hogy 1-0-s vezetésnél, a 87. percben Ujvári József - vagy ahogy mindenki ismeri, Joci - megpróbálkozott egy olyan mozdulattal, amelyet általában csak Rooney vagy Ibrahimovic léptékű játékosoktól láthatunk.


"Beívelték a labdát, háttal álltam a kapunak, nem is gondolkodtam, csak elollóztam a labdát, jól eltaláltam, bement. Örömömben kiszaladtam a világból, annyira boldog voltam, de azt nem gondoltam volna, hogy ekkora híre lesz" - emlékezett vissza Joci, aki egy különleges gólörömöt is bemutatott az egyik társával. "Neymarék is így táncoltak az öltözőben, ott láttuk, és megfogadtuk, hogy a következő gólomnál mi is így ünneplünk majd."

A gól után egy hét kellett ahhoz, hogy Ujvári ollózását és nevét megismerjék az internetezők, szinte az összes magyar sportoldal, sőt egy videókra specializálódott angol portál is feltette a filmet, amelyet egy nap alatt több mint 60 ezren néztek meg.

Azzal senki nem foglalkozott, hogy Ujvári - aki a csodagól ellenére a Patakse.hu-tól csak hatos osztályzatot kapott - a következő meccsén, Ipolyszögön mesterhármast ért el (ekkori játékát 8-asra értékelték).

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Ma már szemüvegben is mindenki felismeri

"Tavaly, a Nagyoroszi ellen is volt egy ilyen gólom, szóval, ha úgy adódik, bármikor elvállalom ismét" - ígéri Ujvári, hozzátéve, edzésen nem szokta külön gyakorolni az ollózást, egyszerűen csak tetszik neki a mozdulat.

Nem nehéz ollózni

"Nem nehéz ollózni, csak lendületet kell venni, és el kell dobni magad, közben ki kell számítani, hogy eltaláld a labdát. De számomra adja magát az egész mozdulatsor" - avatott be a trükkös gól részleteibe a játékos. De vajon nem tart-e attól, hogy egy-egy ollózás után megüti a hátát? "Tartok, de igyekszem megfordulni, hogy a kezemre essek, ne üssem meg magam. Ha hátra esnék, fájna, de nem ollózom azért olyan sűrűn."

A Nagyoroszi játékosaként tavaly a 16-osról emelt a kapuba, mégis, a mostanit tartja élete góljának. "Akkor is háttal álltam a kapunak, észleltem, hogy kiszaladt a kapus, de a múlt heti szebb volt, mert élesebb szögből rúgtam, és nagyobb íve volt a labdának."

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A csodagólt ennél sokkal rosszabb talajú pályán rúgta

Lakóhelyén, Patakon 883-an laknak, és a csatár sikersztorija talán már mindenkihez eljutott, ő legalábbis megállás nélkül kapja a gratulációkat. "Mindenki meglepődött, hogy mekkora hír lett belőlem, én sem tértem még észhez, de minden ismerősöm és családtagom nagyon örül."

Jelenleg szingli

Ma reggel a nagybátyja azzal keltette, hogy a Class FM-en hallotta, amint a sporthírekben Ujvári Joci góljáról beszélnek, aminek annak ellenére is nagyon örült, hogy alig aludt, hiszen éjfélig dolgozott. "Két műszakban Rétságon dolgozom egy bőr ülőgarnitúrákat exportáló cégnél, éppen azon a településen, amelynek a csapata ellen a gólt szereztem. A főnököm nem zrikált, de egy gratuláció után azért megjegyezte, attól tartott, akkora sztár lettem, hogy talán be sem megyek dolgozni."

Munka után, éjfélkor betért még az egyik kocsmáros barátjához, aki a nagy gól örömére meghívta egy italra, és megbeszélték a hirtelen jött népszerűség történetét. A csatár arra is büszke, hogy 2012-ben Nagyorosziban 14 góllal házi gólkirály lett, és fair play-díjjal is jutalmazták, mivel egyszer sem kapott sárga vagy piros lapot. "Idén sem kaptam még semmit, nem szeretek visszabeszélni a bírónak, el kell fogadni, amit mond, úgysem tudom megváltoztatni a döntését" - mondja a sportszerű játékos, akinek Cristiano Ronaldo a borítóképe a Facebookon.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Százával kapja az üzeneteket, gratulációkat

"Tetszik a játéka, a hozzáállása, az egész lénye közel áll hozzám" - ismeri el, majd egyetértően bólogat, amikor megemlítjük, hogy hasonlít a hajviseletük. Ha nem is a Real Madridot, de a Nógrád megyei másodosztálynál magasabb ligát szívesen megcélozna Ujvári, aki szerint csak kondíció kérdése, hogy megállja a helyét egy jobb csapatban is. "Ha lenne valamilyen lehetőség, megdolgoznék azért, hogy helytálljak."

Bár sok lány gratulált neki, jelenleg szingli, azt pedig még nem volt ideje kedd óta kipróbálni, hogy az internetes sztárstátusszal együtt nőtt-e a népszerűsége a nők körében is. "Majd elválik" - mondta a csatár, aki a hétvégi barátnőkeresés előtt a Magyar Kupában is bebizonyíthatja, hogy nem véletlenül rúgott csodagólt: szerdán az egy osztállyal feljebb játszó Érsekvadkert az ellenfél.

Dal is készült már a csodagól szerzőjéről: