Vágólapra másolva!
Yngvar Borgersen a norvég lottó megnyerése után megvásárolta Fredrik Semb Berge játékjogának huszonöt százalékát, hogy a hátvéd ne hagyja el az Odd Grenland csapatát.

Borgersen több mint százmillió norvég koronát nyert egy hónapja, ebből fektetett be a helyi focicsapatba. A drukker segítségével sikerült megtartani Berge-t, akinek a majdani eladási árából 25 százalék illeti majd meg.

"Akartam tenni valamit a helyi közösségért" - nyilatkozta a Verdens Gang című lapnak Borgersen, aki mindössze kétszer látta élőben focizni a 23 éves válogatott játékost.

Az Odd Grenland vezérigazgatója, Einar Handlykken elmondta: "Nem mi kerestük meg a lottógyőztest, ő jött ide, és megkérdezte, tehet-e bármit értünk. Teljesen váratlanul jött ez a támogatás, nagyon örülünk neki. Így fejleszthetjük a klubot, és megtarthatjuk a játékosainkat, ha pedig mégis el kell adnunk valakit, jobb árat kérhetünk érte."

"Yngvar egy hős a szemünkben, szeretnénk több ilyen gazdag nagybácsit, még ha nincsenek is sokan a környéken, akik nyernek százmillió koronát a lottón."