Vágólapra másolva!
Az AC Milan olasz válogatott csatára, Mario Balotelli azt mondta: ha még egyszer rasszista bekiabálásokkal zaklatják, akkor levonul a gyepről.

Balotellit - több színes bőrű csapattársával együtt - a Roma-drukkerek vették célba a legutóbbi Serie A-fordulóban, a 22 éves játékosnál ezzel betelt a pohár. "Korábban úgy voltam vele, nem érdekel, mi történik a lelátón, de mára megváltozott a véleményem. Ha még egyszer rasszista megnyilvánulást tapasztalok, el fogom hagyni a pályát" - nyilatkozta a CNN-nek Balotelli.

A támadó - akit a Time Magazine beválasztotta az idei év 100 legbefolyásosabb embere közé - elárulta: Kevin-Prince Boatenggel azon gondolkodtak, hogy lesétálnak a gyepről, ám végül úgy döntöttek, hogy maradnak. (A milánói meccs vége 0-0 lett, kiállították Muntarit és Tottit.)

Forrás: AFP/Emilio Andreoli

Boateng egyszer már lesétált, január 3-án a negyedosztályú Pro Patria szurkolói pécézték ki, mire a középpályás a lelátóra bikázta a labdát, majd elhagyta a pályát. Később a Milan több játékosa Boatenghez hasonlóan tett, így a meccs félbeszakadt.

Büntetésként a Pro Patria stadionját egy meccsre bezárták, a ghánai focista pedig kijelentette: "Nem érdekel, hogy barátságos, bajnoki, vagy Bajnokok Ligája meccsről van szó, legközelebb is levonulnék, ha hasonló inzultus érne."

Többen támogatták Boatenget, de nem mindenki, Gennaro Gattuso például így nyilatkozott: "Hányszor fordult elő korábban olyan, hogy valakit a nézőtérről fütyültek? Én is átéltem hasonlót, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Elhiszem, hogy Boatenget bántotta a dolog, de akkor sem beszélnek rasszizmusról, csak egy kisebbség kollektív idiotizmusáról. Ha valóban létezik ilyen probléma, akkor kemény lépéseket kell tenni, de még mindig úgy gondolom, hogy Olaszország nem egy rasszista ország."