Vágólapra másolva!
Sima, 6-1-es győzelmet aratott az Aston Villa a Sunderland ellen az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának hétfői mérkőzésén, így pontszámban utolérte a vendégeket, és ötpontnyira megszökött a még kieső helyen álló Wigantől.

Eredmény, Premier League, 35. forduló:
Aston Villa - Sunderland 6-1 (2-1)
gól:
Vlaar (31.), Weimann (38.), Benteke (55., 59., 72.), Agbonlahor (87.), illetve Rose (32.)
piros lap: Sessegnon (71., Sunderland)

Furcsa kettőséggel nyilatkozott a mérkőzés előtt Paolo Di Canio, a Sunderland közelmúltban kinevezett edzője. A szakember egyik szavával azt fejtegette, ha kikap csapata, akkor szinte biztos, hogy menesztik, közben pedig azt ecsetelte, hogy játékosait miként tüzelte fel a mérkőzésre. "Azt mondtam a játékosaimnak, hogy ez a meccs lesz számunkra a Bajnokok Ligája döntője, hiszen ha nyerünk, akkor matematikailag ugyan még nem, de gyakorlatilag mégis ünnepelhetjük a bennmaradást" - nyilatkozta a mérkőzés előtt.

A 31. percben a hazaiak szereztek vezetést Vlaar távoli lövésére Mignolet kapus nagyon későn mozdult (1-0). Szinte az ellentámadásból jött a válasz, Graham passzából Danny Rose lőtte ki 10 méterről a bal sarkot (1-1).

De még nem volt vége a gólgyártásnak az első félidőben, egy keresztlabdát az egykori ferencvárosi védő, Lowton fülelt le saját tárfelének közepén, kicsit vezette a labdát, majd 50 méteres passzával megtalálta a ziccerben balról kilépő Weimannt, aki nem hibázott (2-1).

Az 55. percben Benteke növelte az előnyt, Agbonlahor távoli lövésébe Mignolet csak bele kapni tudott, a belga csatár pedig egy méterről az üres kapuba bólintott (3-1). Négy perc múlva ismét Benteke érkezett jól, és hat méterről akadálytalanul fejelt a bal sarokba (4-1).

A 71. percben Sessegnon kapott piros lapot, egy perc múlva Benteke kihasználva az emberelőnyt máris triplázott, az ügyetlen védők kétszer is eladták a labdát, a belga pedig 5 méterről, éles szögből nem hibázott (5-1).

A hajrában még Agbonlahor gyalogolt ziccerben a kapuig, és beállította a 6-1-es végeredményt.

Győzelmével a Villa ugyanúgy 37 pontos lett, mint a Sunderland és a Newcastle, a trió öt ponttal előzi meg a kiesés elől még menekülni vágyó Wigant.

A Queens Park Rangers - amelynek edzője, a 66 éves Harry Redknapp a következő szezonra is marad -, illetve a Reading már elbúcsúzott az élvonaltól.