Vágólapra másolva!
A Videoton a hivatalos honlapján fejezte ki felháborodását amiatt, hogy az FTC szpíkere a két csapat bajnokiján gúnyos megjegyzésekkel hergelte az ellenfelet.

"Mielőtt a fehérvári drukkerek jól éreznék magukat, tanítsuk meg őket ötig számolni" - a Vidi.hu szerint a vasárnapi rangadó előtt így hangolt a hazai hangosbemondó, aki a Ligakupa-győzelmet érő 5-1-es Fradi-sikerre emlékeztette a vendégeket.

Az első félidőben újabb furcsa szöveg szólt a Puskás-stadion hangszóróiban: "Megkérjük a Videoton-szurkolókat, hogy a saját intelligenciájukhoz mérten szurkoljanak." A műsorközlő sajátos stílusát még a közszolgálati tévé riportere is kritizálta a közvetítésben.

A fehérvári honlap leszögezi, a szpíker olyan hangot ütött meg, aminek egyértelműen az érzelmek és ellentétek felkorbácsolása volt a célja. "Klubunk határozottan elítéli egy hivatalos sportszervezethez tartozó személy részéről érkező ilyen jellegű megnyilvánulásokat, és kíváncsian várja, hogy a Ferencvárosi TC és a Magyar Labdarúgó Szövetség indít-e vizsgálatot az ügyben, illetve hogy hogyan értékelik a hivatalos műsorközlő ténykedését."

Az FTC hazai meccsein Szendrey Zsolt, a Zorall nevű zenekar énekese látja el a szpíker feladatait.

A Videoton jelezte, megvizsgálják, hogy milyen jogi eszközök állnak rendelkezésükre szurkolóik és a klub védelmében.