Élő:
Vágólapra másolva!
Az MTK hazai pályán 1-0-s győzelmet aratott a mérkőzés során sokkal többet támadó és több helyzetet kidolgozó Budapest Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati játéknapján. A kispesti Vernes Richárdot a mérkőzés végén mentőautóval kórházba vitték.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
MTK Budapest - Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 1500 néző
v.: Szabó Zs.
MTK: Hegedüs L. - Wolfe, Vukmir, Poór, Hidvégi - Vass (Pölöskei, a szünetben), Zsidai, Kanta J. (Balajti, 85.), Vadnai, Ladányi (Bese, 29.) - Tischler
Honvéd: Kemenes - Ikenne-King, Ignjatovic, Alcibiade, Zivanovic - Hidi, Johnson (Holender, 76.), Ivancsics (Vernes, 64.) - Vécsei (Diarra, 57.), Délczeg, Lanzafame
gól: Pölöskei (48.)
sárga lap: Zsidai (8.), Vukmir (50.), illetve Alcibiade (7.), Lanzafame (60.)

http://www.youtube.com/embed/8ioDayToWvE


A kispestiek kezdték jobban a mérkőzést, több helyzetet is kialakítottak, de nem tudtak vezetést szerezni. Később alábbhagyott az iram, ennek ellenére a Honvéd játszott veszélyesebben.

A folytatásban szinte azonnal előnybe került az MTK, s ettől kezdve a vendégek nem találták a visszahúzódó hazaiak védekezésének ellenszerét, sőt a kék-fehérek gyors ellentámadásokból többször veszélyeztettek, de újabb gól már nem esett.

A hosszabbítás perceiben Vernes Richárd, a vendégek támadója összefejelt Rafe Wolfe-fal, az eset után percekig ápolták a játéktéren, majd a mentőautóban folytatták a kezelését, a hírek szerint arccsonttörést és gerincsérülést szenvedett.