Vágólapra másolva!
A kedd esti montenegrói vb-selejtező előtt a hazaiak szövetségi kapitánya arrogáns, ívelgetős csapatnak titulálta az angol fociválogatottat.

"Nem értem miért aggódnak a podgoricai pálya állapota miatt, mikor hagyományosan az ívelgetős focit játsszák" - mondta Branko Brnovic. "Ez is azt mutatja, hogy sokkal jobban aggódnak a meccs miatt, mint mi. Ráadásul a szurkolóink miatt is megfélemlítve érzik magukat, amit pedig nem értek."

A Telegraph internetes oldala elképesztő támadásnak minősítette Brnovic szavait, amire rátett egy lapáttal Mirko Vucinic nyilatkozata. A montenegrói csapatkapitány úgy fogalmazott, zavarba ejtette, hogy Anglia Chris Smalling és Jolen Lescott révén két olyan belső védőt is bevet, akik nem képesek a klubjukban a kezdőcsapatba kerülni. "Angliának a védelme a gyengeségének a legfőbb oka" - fogalmazott a Juventus csatára.

Steven Gerrard nem maradt adós a válasszal a hangulatkeltő nyilatkozatokra, hangsúlyozva, hogy Brnovic provokációja a rivális gyengeségének jele. "Úgy tűnik, szívesebben nyilatkozgatnak tettek helyett, de szavakkal nem lehet megnyerni egy meccset" - mondta az angol csapatkapitány.

Ha Anglia kikap kedd este Podgoricában a csoportban éllovas Montenegró mögött öt pontra nő a hátránya a H csoportban négy fordulóval a vége előtt.