Vágólapra másolva!
Brit sajtóértesülés szerint egy közel-keleti csoport hamarosan 1,5 milliárd fontos ajánlatot tesz az angol focibajnokságban szereplő Arsenal megvételére, a klub tulajdonosa kizárta az üzlet lehetőségét.

"Nem tervezem, hogy eladjam a klubot" - reagált a The Telegraph-ban megjelent írásra Stan Kroenke.

A brit napilap szerint az ajánlatra készülő közel-keleti konzorcium a londoni csapatot ismét Európa legjobbjai közé szeretné emelni, elsősorban új játékosok szerződtetésével.

Az Arsenal már nyolc éve nem nyert nagy trófeát, ráadásul a klub évről évre megválik egy-egy sztárjátékostól, tavaly nyáron a holland Robin van Persie, előtte pedig a spanyol Cesc Fabregas igazolt el a londoniaktól.

Az elmúlt években számos nagy múltú klub került közel-keleti tulajdonba, az egyik legismertebb példa a Manchester City, amelyet az Abu-Dzabi királyi család Manszur sejk vezetésével vásárolt meg 2008-ban. A csapat tavaly megnyerte az angol bajnokságot. Legutóbb a francia Paris Saint-Germain került katari kézbe, a klub azóta többek között olyan futballistákat szerzett meg, mint Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva és David Beckham.