Vágólapra másolva!
Kétgólos előny sem volt elég a Milannak a Barcelona ellen, hogy a legjobb nyolc közé jusson a Bajnokok Ligájában. Messiék lehengerlően játszottak, Niang 18 évesen még nem állt készen a csodára. A Galatasaray győzni érkezett a Schalke otthonába, és végre is hajtotta a tervét.

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, visszavágó:
FC Barcelona - AC Milan 4-0 (2-0) - élő közvetítés
Barcelona, Camp Nou, vezette: Kassai Viktor
gól: Messi (5., 39.), David Villa (55.), Jordi Alba (92.)
Barcelona: Valdés - Dani Alves, Piqué, Mascherano (Puyol, 77.), Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro (Adriano, 84.), Messi, David Villa (Alexis Sánchez, 74.)
Milan: Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, Constant - Montolivo, Ambrosini (Muntari, 60.), Flamini (Krkic, 74.) - Niang (Robinho, 60.), Boateng, El Shaarawy
sárga lap: Pedro (41.), illetve Boateng (23.), Flamini (45.), Mexes (54.)

Majdnem minden a várakozásoknak megfelelően történt a Milan barcelonai vendégszereplésén. Az első meccset 2-0-ra megnyerő olaszok betonvédekezést választottak, Jordi Roura csapata pedig ment előre, ahogy a csövön kifért. Egy valamire azonban talán senki nem számított: a Barca nem csupán visszatalált a régi, jól bevált játékához, de a tiki-taka ezúttal szinte fanatikus küzdőszellemmel társult.

Bár a Milan a lehetőségekhez képest remekül levédekezte az első félidőt, Lionel Messivel nem tudott mit kezdeni. Az argentin az ötödik percben a semmiből szerzett vezetést a hazaiaknak, mindjárt egy elképesztő csavarással.

Forrás: AFP/Josep Lago

Továbbra is döbbenetes iramot diktált a Barcelona, a Milan védelme állta a sarat, de az olaszok erejéből az égvilágon semmi másra nem futotta, a félpályán sem mentek át sokáig. Aztán a 38. percben Niang kilépett a védők közül, egy az egyben vitte kapura a labdát, el is gurított Valdés mellett, de a jobb kapufát találta el.

Egy percre rá Messi megint nem hibázott, ismét úgy lőtt a kapuba, hogy másnál az nem is számított volna helyzetnek. A korai Barca-gól, Niang hatalmas kihagyott helyzete, és a rögtön utána érkező ellencsapás brutális sokk lehetett a Milan játékosainak.

Forrás: ADFP/Lluis Gene
El Shaarawy most mellékszereplő lett

Fordulás után egy rövid ideig próbált előre menni Allegri csapata, de az 51. percben Xavi mesterien tekert David Villa elé, Constant lemaradt, a világbajnok csatár pedig kilőtte jobbról a hosszú felsőt.

Maradt még csaknem egy félidő, de a Milan erejéből sokáig nem futotta támadásokra. Bár veszélyesebbé vált a csapat, miután Allegri kettőt cserélt a 60. percben, igazán nagy helyzetig csak egyszer jutott: a Barcánál nevelkedő Krkic beadásánál éppcsak megelőzték Robinhót.


A hosszabbításban megint mattolták a Milant, amely pedig továbbjutott volna még úgy is, ha 0-3-nál betalál valahogy. Ezen az estén azonban erre semmi esély nem volt, elvégre a Barca játékosai kivétel nélkül úgy fociztak, mintha az életük múlt volna rajta. Ezzel a mentalitással ismét a Bajnokok Ligája első számú esélyesévé váltak.

A legrosszabbkor kapott ki a Schalke

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Schalke 04 - Galatasaray 2-3 - élő közvetítés
Gelsenkirchen, Veltins-Arena, v: Eriksson (svéd)
gól: Neustädter (17.), Bastos (63.), illetve Hamit Altintop (37.), Burak Yilmaz (42.), Umut Bulut (95.)
Schalke: Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Kolasinac - Höger (Meyer, 85.), Neustädter (Fuchs, 46.) - Farfán, Draxler, Bastos - Pukki (Obasi, 85.)
Galatasaray: Muslera - Eboué, Nounkeu, Semih Kaya (Gökhan Zan, 79.), Riera - Felipe Melo - Hamit Altintop, Sneijder (Amrabat, 70.), Selcuk Inan, - Drogba, Burak Yilmaz (Umut Bulut, 86.)
sárga lap: Höger (14.), Kolasinac (94.), illetve Drogba (85.)

Az isztambuli odavágón elért 1-1-es eredménnyel a Schalke várhatta nyugodtabban a visszavágót, de a Galatasaray trénere, Fatih Terim se tűnt idegesnek a találkozó előtt.

"Hiszek a játékosaimban, magabiztosak vagyunk és felkészültünk a mérkőzésre. nyerni akarunk, és ezért mindent elkövetünk majd" - mondta, és csapata ilyen szellemben is lépett pályára.

Forrás: AFP/Odd Andersen
Hamit Altintop is hisz a Galatában

Hildebrand kapusnak be kellett mutatni néhány bravúrt, sőt, Sneijder is közel állt a gólszerzéshez, ám a vezetést a németek szerezték meg Neustädter révén. A félidő hajrájában azonban kétszer is megvillant a Galata, előbb az egykori Schalke-kedvenc, Hamit Altintop 30 méterről lőtt bombagólt, majd egy szerencsés szituációból Burak Yilmaz mehetett ziccerben és okosan átemelve Hildebrand kapust már a félidőben előnyhöz jutatta a törököket.

A második félidőben mindent egy lapra feltett a hazai együttes, a 63. percben Höger kapufáját követően Bastos ki is egyenlített, de ennél többre nem futotta erejéből.

A galatasaray már így is továbbjutott volna idegenben lőtt több góllal, ám a 95. percben a teljesen kitámadó hazaiak mögé keveredő Umut Bulut megadta a kegyelemdöfést és beállította a 3-2-es végeredményt.


A Galata 4-3-as összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé, a Schalke pedig az egész idei sorozatban először kikapva elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától.