Vágólapra másolva!
Az argentin labdarúgó-válogatott vesztét is a bolíviai magaslat okozhatta a keddi, dél-amerikai világbajnoki selejtezőn.

Messiék csupán 1-1-re végeztek a csoport utolsó előtti, nyolcadik helyén álló Bolívia otthonában. A meccset a tengerszint felett 3650 méteres magasságban fekvő La Paz-i Hernando Siles Stadionban rendezték, ahol több argentin játékos is oxigénpalackból próbált erőt nyerni.


Az argentin Clarín lap Angel Di María futóteljesítményét emeli ki, és a többi újsághoz hasonlóan megjegyzi, hogy nagyon nehéz volt játszani 3650 méter magasan. A Real Madrid középpályása is kapott külön oxigéndózist, róla a Clarín azt írja, hogy az egyetlen volt a csapatból, aki Messi mellett kifogástalanul teljesített, "mintha két tüdeje lett volna."

Forrás: AFP/Juan Mabromata
Di Maríán segített az oxigénpalack AFP/Juan Mabromata


"Nagy erőfeszítésre volt szükség. A csapategység megmutatkozott minden egyes mozdulatunkban, sokat kivett belőlünk a meccs. Mindent beleadtunk, amit tudtunk, hogy jó eredményt érjünk el. Közel voltunk a győzelemhez, de elégedetten távozunk a döntetlennel is, hiszen több riválisunk kikapott itt, mi pedig egy pontot azért begyűjtöttünk" - nyilatkozta Di María.

Forrás: AFP/Juan Mabromata
Mascherano is nehezen bírta a magaslatot AFP/Juan Mabromata


A bolíviaik híresek arról, hogy hazai pályán bárkit képesek a magaslati levegő miatt meglepni, a legutóbbi három otthoni vb-selejtezőjükön Peruval ikszeltek (1-1), Uruguayt 4-1-re, Paraguayt pedig 3-1-re verték.