Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Arsene Wenger, az Arsenal edzője csapata hozzáállását dicsérte, és azon bánkódott, hogy az első meccsen kapott balszerencsés gólon ment el a továbbjutás. Kollégája, Jupp Heynckes viszont kritikus volt, és örült, hogy a Bayern megúszta egy figyelmeztető arculcsapással.

A mostani kieséssel biztossá vált, hogy az Arsenal sorozatban a nyolcadik szezont zárja trófea nélkül. Arsene Wenger, a londoniak edzője csapata küzdőszellemét dicsérte a müncheni győzelem után.

"Sokszor elmondtam már, hogy ezeknek a játékosoknak fantasztikus a hozzáállása és a lelkiereje, akkor mutattuk meg, hogy milyen jók vagyunk, amikor már mindenki leírt minket. Minőségi csapatom van, de sajnos így is kiestünk a BL-ből, ami fáj. Az első meccsen elszenvedett vereséggel a saját dolgunkat nehezítettük meg, és bár az egyik legerősebb csapattal játszottunk, ugyanúgy bánkódhatunk, mint tavaly, amikor a milánói 4-0 után otthon majdnem összejött a bravúr" - mondta Wenger, aki elismerte, hogy csapatának szerencséje is volt, hogy nem kapott gólt, ugyanakkor bosszankodott, mert nagyon közel voltak.

Wenger azt is megemlítette, hogy a továbbjutás gyakorlatilag azon a balszerencsés gólon dőlt el, amit a Bayern még Londonban szerzett a hajrában, amikor Mandzukicról bepattant a labda.

A másik felet képviselő Jupp Heynckes azt mondta, tanulniuk kell a mostani meccsből, hogy hiába sikerül jó az első meccs, a visszavágóra is ugyanúgy figyelni kell. "Nem voltunk elég koncentráltak és agresszívak sem, nem tudtuk igazán uralni a meccset, de megúsztuk egy kisebb arculcsapással. Tudomásul kell vennünk, hogy még nem nyertünk semmit, és keményen kell dolgoznunk, hogy elérjük a kitűzött célunkat" - értékelt az idény végén távozó edző, aki külön kiemelte Arjen Robben elszánt játékát, és a Dortmundot szeretné elkerülni a negyeddöntőben.

Mindent egy helyen az Eb-ről