Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic nem érzi igazán jól magát a Paris Saint-Germainnél, és a Juventus ezt kihasználva nyáron leigazolná a svéd csatárt, aki 2006-ban viharos körülmények között távozott Torinóból, írja a Gazzetta dello Sport című olasz lap.

Ibrahimovic a Le Parisien című lapban panaszkodott a hétvégi bajnoki után, amelyet az ő duplájával nyert meg 2-1-re a PSG a Nancy ellen, és a párizsi szurkolók fütyültek, amikor a vendégek szereztek vezetést.

"Túl sokat akarnak, ami azért furcsa, mert korábban semmit nem ért el a csapat" - utalt Ibrahimovic a PSG elmúlt éveket jellemző sikertelenségére. A párizsi csapat most vezeti a bajnokságot és a BL-ben is a legjobb nyolc között van, de Ibrahimovicnak nem tetszik, hogy a szurkolók türelmetlenek, az olasz Gazzetta dello Sport pedig lát esélyt arra, hogy a Juventus nyáron megpróbál lecsapni a svéd csatárra.

Az eset azért is pikáns, mert Ibrahimovic játszott már a Juventusban, ahonnan nem éppen a legbarátságosabban ment el, miután a csapatot a calciopoli miatt visszasorolták a Serie B-be. A Juve-drukkerek válogatott sértéseket vágtak Ibrahimovic fejéhez, amikor az Inter, majd a Milan mezében játszott a Juve ellen, de a svédre amúgy is jellemző, hogy senki nem áll hozzá közömbösen, vagy utálják, vagy imádják, és a Milannál is belopta magát a szurkolók szívébe, amikor elkezdte rúgni a gólokat, majd bajnoki címre vezette a csapatot.

A Gazzetta szerint a Juventus a chilei középpályást, Arturo Vidalt és az olasz csatárt, Alessandro Matrit, valamint pénzt ajánlana Ibrahimovicért. "Zlatan egy fantasztikus játékos, aki pozitív irányba képes elmozdítani egy csapatot" - mondta a svéd klasszisról korábban Antonio Conte, a Juventus edzője. Pavel Nedved, a Juve korábbi aranylabdás középpályása, jelenlegi sportigazgatója pedig azt nyilatkozta, hogy Ibrahimovic Messi és Cristiano Ronaldo szintjén van, és nem tagadta, hogy szívesen látná a csapatban.

A Gazzetta szerint az üzlet leginkább Ibrahimovic fizetése miatt lenne problémás, Párizsban ugyanis 12 millió eurót keres évente, míg a Juventusnál senkinek nem fizetnek 7 milliónál többet. Ibrahimovic menedzsere azonban a minden hájjal megkent Mino Raiola, őt ismerve ez a pár milliós különbség nem jelentene gondot. Hogy aztán mi lenne a Juventus-, a PSG-, vagy a Milan-szurkolók reakciója, ha valóban megvalósulna az üzlet, az már más kérdés, bár az egóval elég jól álló Ibrahimovicot ez érdekelné valószínűleg a legkevésbé.