Vágólapra másolva!
Ügynöke, Terry Baker szerint a korábbi ötvenhétszeres angol válogatott focista, Paul Gascoigne élete állandóan veszélyben van.

Tavaly már úgy tűnt, Gascoigne élete kezd egyenesbe fordulni, de kiderült, nem sikerült teljesen kigyógyulnia alkoholizmusából, és újra elkezdett inni.

"Nem lesz hálás érte, hogy ezt elárulom, de azonnali segítségre lenne szüksége. Akármi is történt vele az elmúlt öt-hat hétben, mióta nem találkoztam vele, most már nincs olyan jó állapotban, mint akkor volt. Mivel alkoholista, folyamatos veszélyben van az élete, talán senki nem tudja őt megmenteni" - nyilatkozta Baker a BBC-nek.

Gascoigne alkoholgondjai már játékoskorában felszínre törtek, az utóbbi években pedig annyira elhatalmasodott rajta a szenvedélybetegség, hogy egy magánklinikán kezelték. Gascoigne csütörtökön egy northamptoni jótékonysági esten lépett fel, amit Baker megpróbált lemondani, de ügyfele ragaszkodott hozzá, hogy végigcsinálja a show-t.

"Amikor feljött a színpadra, leültettük egy székre, ő meg remegni kezdett. Mindig kicsit ideges, ha színpadra lép, de most nem tudott úrrá lenni a remegésen " - mesélte Baker, hozzátéve, hogy Gascoigne-t eléggé padlóra küldte, hogy egy barátja a kezét fogva halt meg nemrégiben. A Sun című bulvárlap egy felvételt tett ki az oldalára Gascoigne fellépéséről, amelyen a legenda többször is káromkodik, és az is látszik, ahogy remegő kézzel fogja a mikrofont.

Baker azt mondta, az elmúlt két évben egyszer sem látta alkoholt inni Gascoigne-t, aki hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy meggyógyuljon, de most megint nehéz időszakot él át.