Vágólapra másolva!
Hiába szerzett gólt második milanos meccsén is Mario Balotelli, csapata döntetlent játszott a Cagliari ellen, és így elszalasztotta a lehetőséget, hogy egy pontra feljöjjön a BL-t érő helyen tanyázó Lazio mögé. A Roma vereséget szenvedett az új edző, Aurelio Andreazzoli első meccsén, a Sampdoria 3-1-re verte a büntetőt is hibázó fővárosiakat.

Balotellitől élete gólját vették el

A Milan a Cagliari otthonában is az Udinese ellen látott Niang, Baloteli, El Shaarawy hármassal kezdett elöl, de az első félidőben nagyon vérszegény játékot nyújtottak a vendégek. Agazzinak, a Cagliari kapusának egyedül egy Ambrosini-lövést kellett a léc fölé tolnia, míg a szárdok két nagy helyzetet is kidolgoztak, de Ibarbót előbb Abate bravúros becsúszása, majd saját ügyetlensége fosztotta meg a gólszerzéstől.

A kolumbiai csatár az első félidő utolsó percében végül csak betalált, kihasználva, hogy Conti szabadrúgása után Zapata lemaradt róla. A Milan a második félidőben is nagyon sokáig impotensen játszott, a csatárokat megfogták, Abate beadásai használhatatlanok voltak, a középpályáról pedig hiányoztak Montolivo passzai.


A hajrában aztán Astori lerántotta Balotellit, így a Milan tizenegyest, a hazai védő pedig a második sárgája miatt pirosat kapott, a Manchester Citytől érkezett csatár pedig belőtte a büntetőt, hiszen ő mindig belövi. A Milan nagyon megnyomta a meccs végét, de Balotelli közeli fejesét Agazzi kivédte, majd a ghánai származású csatár hiába ollózótt gyönyörű gólt, előtte Robinho már az alapvonalon túlról tette vissza neki a labdát. A slusszpoén a csereként beállt, és jól mozgó Krkicé lehetett volna, de lapos lövését Agazzi kiszedte, így maradt az 1-1.

A Roma első meccsét játszotta az új edző, Aurelio Andreazzoli irányításával, de a debütálás nem sikerült valami emlékezetesre, mert a Sampdoria 3-1-re legyőzte Tottiékat. A gól nélküli első félidő után a Roma szerezte az első gólt, de Lamela hiába örült, Celi les miatt nem adta meg - nem biztos, hogy igaza volt. A Sampdoria viszont érvényes gólt szerzett Estigarribia réven, de erre gyorsan jöhetett volna a válasz, Osvaldo nagyon flegma büntetőjét azonban Romero könnyen kivédte. A 73. percben Sansone egy hatalmas szabadrúgásgóllal büntette a Romát a kihagyott tizenegyesért, és bár Lamela hamar szépített, Icardi két perccel később visszaállította a kétgólos különbséget.

A Genoa döntetlent játszott a Parmával, amelyben Tőzsér Dániel kispados volt. Mivel a Palermo-Pescara meccs döntetlen lett, így Tőzsérék jelenleg éppen bennmaradó helyen állnak.

Serie A, 24. forduló:
Parma - Genoa 0-0

Atalanta - Catania 0-0

Bologna - Siena 1-1 (1-1)
gól: Kone (41.), illetve Emeghara (33.)

Cagliari - AC Milan 1-1 (1-0)
gól: Ibarbo (45.), illetve Balotelli (82., 11-esből)
piros lap: Astori (81., Cagliari)

Palermo - Pescara 1-1 (0-0)
gól: Fabbrini (80.), illetve Bjarnason (73.)

Sampdoria - AS Roma 3-1 (0-0)
gól: Estigarribia (56.), Sansone (73.), Icardi (77.), illetve Lamela (75.)

Udinese - Torino 1-0 (1-0)
gól: Pereyra (7.)

Inter - Chievo 3-1 (2-1)
gól:
Cassano (2.), Ranocchia (26.), D. Milito (50.), illetve Rigoni (21.)

Az élcsoport:
1. Juventus 55 pont
2. Napoli 50
3. Lazio 44
4. Inter 43
5. Milan 41
6. Fiorentina 39