Vágólapra másolva!
Szóváltásba keveredett Franck Ribéry egy szurkolóval a Bayern München öltözőjében. A vita tárgya egy kutya volt, aminek őrzésével a francia szélsőt bízta meg kissé zavart gazdája. A veszekedés nem torkollt fizikai erőszakba, de Ribéry utólag is megijedt, arra gondolva, hogy kés is lehetett volna a rajongónál.

Szerda este, a Bayern edzése után egy ismeretlen férfi ült Ribéry helyén az öltözőben. A furcsán viselkedő szurkoló a kutyáját kereste a francia focistán, aki azonban semmit nem tudott az állatról. Némi heves szócsata végén a klub biztonsági emberei kitessékelték a betolakodót.

Mint kiderült, a drukker januárban valóban a Bayern edzőközpontjában hagyott egy kutyát, a nyakörvén egy üzenettel: "Kedves Franck! Már nem tudom, kihez forduljak. Oito egy harci kutya, de nem fogsz nála kedvesebb állatot találni. Kicsit szégyellem magam emiatt, de nagyon örülnék, ha tudnál vigyázni rá."

A kutyát azóta a klub illetékesei menhelyre vitették, Ribéry nem is tudott róla semmit.

A szóváltás napján a középpályás szólt a biztonságiaknak, hogy a testvérét és az unokatestvérét is várja az edzésre, így engedhették be a magát Ribéry régi ismerősének valló férfit.

"Bementem az öltözőbe, és láttam, valaki ül a helyemen. Megkérdeztem, mit csinál ott, mire azt mondta, beszélgetni akar" - mesélte Ribéry a L'Equipe-nek. "Zavartnak tűnt, de nem éreztem magam veszélyben. Akkor legalábbis nem féltem, mégis egyfajta sokkot okozott. Nem volt rossz srác, de nem tudom, mi történhetett volna, ha kés van nála."

A Bayern azt kérte a helyi rendőrségtől, hogy az illetőt tartsa távol a csapattól.