Vágólapra másolva!
Két Bajnokok Ligája-mérkőzésre szóló eltiltást kapott Zlatan Ibrahimovic, a Paris Saint-Germain svéd futballsztárja. Bezárják a Lazio és a Fenerbahce stadionját.

Az európai szövetség (UEFA) szerdán közölte, hogy a franciák csatárának ki kell hagynia a nyolcaddöntő jövő szerdai visszavágóját a Valencia ellen, majd - ha a PSG továbbjut - a negyeddöntő első mérkőzését is.

A légióst február 12-én, a Valenciában 2-1-re megnyert mérkőzés 91. percében állította ki a játékvezető durvaság miatt.

Forrás: AFP/Remy Gabalda

Az UEFA fegyelmi bizottsága emellett elutasította a Schalke 04 óvását Didier Drogba szereplése miatt. Az elefántcsontparti támadót január végén igazolta le a Galatasaray, ám korábbi csapata, a kínai Shanghai Shenhua, amelyhez 2014-ig kötötte szerződés, panasszal élt ez ellen a nemzetközi szövetségnél (FIFA).

A FIFA azonban megadta az előzetes játékengedélyt a török csapatnak arra hivatkozva, hogy a sanghaji csapat az utolsó három hónapban nem fizette ki a játékos bérét, így szerződése semmisnek tekinthető.

A Schalke, amely a nyolcaddöntő első meccsén 1-1-es döntetlent ért el Isztambulban, arra hivatkozott, hogy a szabályok szerint február 1-jéig - a nemzetközi téli átigazolási időszak zárultáig - a törököknek rendezniük kellett volna Drogba papírjait, játékengedélyét, ám ez szerintük nem történt meg.

Az UEFA arról is döntött, hogy nézőtéri rendbontás miatt két, illetve egy nemzetközi mérkőzésre bezáratta az olasz Lazio és a török Fenerbahce stadionját.

A római klub azért bűnhődik, mert múlt csütörtökön, az Európa Liga legjobb 32 csapata között a német Borussia Mönchengladbach felett aratott 2-0-s győzelem során szurkolói rasszista rigmusokat skandáltak és náci karlendítéssel okoztak botrányt. Az Olimpiai Stadionban így nem lesz néző március 14-én, a német VfB Stuttgart ellen a 16 közötti párharc visszavágóján, illetve azt követő nemzetközi kupatalálkozóján. A Laziónak emellett 40 ezer eurót kell fizetnie, így a jelenlegi idényben már összesen 220 ezer eurós bírságnál tart.

A Fenerbahce ugyancsak március 14-én fogadja üres lelátók előtt a cseh Viktoria Plzent az EL-visszavágón. Az isztambuliaknak - akik 60 ezer eurót is kötelesek fizetni - azt rója fel az UEFA, hogy hívei múlt csütörtökön petárdákat dobáltak a pályára a fehérorosz BATE Boriszov elleni EL-meccsen, méghozzá a stadionon kívülről, ugyanis már az a találkozó is zárt kapus volt egy korábbi rendbontás miatt.

Ha a török csapatnál hasonló incidens történik a következő két évben, akkor az UEFA kizárja őket az aktuális európai kupasorozatból.