Vágólapra másolva!
Rendkívüli licencvizsgálatot tart kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) illetékes testülete a másodosztályú Vác csapatánál, amely szombaton nem állt ki a Videoton ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán. Az MLSZ szerint a Vác példája bizonyítja, miért van szükség egycsoportos másodosztályra.

Szombaton elmaradt a Dunakanyar-Vác - Videoton FC Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzése, mert a hazaiak nem vállalták a játékot. A párharc visszavágóját az eredeti kiírás szerint szerdán rendeznék Székesfehérváron.

Sajtóinformációk szerint a váci futballisták azért nem vállalták a szombati találkozót, mert a klub tartozik nekik, emellett pedig még a papírjaik sincsenek rendben.

A Magyar Labdarúgó Szövetség emiatt kedden rendkívüli licencvizsgálatot tart, de összeül a versenybizottság is, hogy döntsön az ügyben.

Az MLSZ kommunikációs és marketing igazgatósága szerint a váciak esete újabb bizonyíték arra, miért van szükség egycsoportos másodosztályra a jelenlegi kétcsoportos helyett. A következő idényben már nem bontják Keleti és Nyugati részre az NB II mezőnyét, amely 16 csapatot foglal majd magában a jelenlegi 32 helyett.

Az 1994-ben bajnokságot nyert csapat várhatóan a tavaszi szezonban sem lép pályára. Az ügy hátterében tulajdonosi vita áll Héger József és az új befektető, az angolt John Marshall között.