Vágólapra másolva!
Egervári Sándor, a futballválogatott szövetségi kapitánya szerint a magyarokat nyilakozataikban lebecsülő románok csak azt érik el ezekkel a mondatokkal, hogy feltüzelik ellenfelüket, írja a Nemzeti Sport.

A sportnapilap idézi a román ligaelnök, Dumitru Dragomir szavait, aki a Magyarország-Fehéroroszország (1-1) barátságos meccs után azt mondta a Sport.ro oldalnak, hogy "a magyarok nem voltak valami jók, normális esetben összecsomagoljuk, aztán legyőzzük őket".

A román Gazeta Sporturilor szintén nem volt jó véleménnyel a magyar csapatról, csak Hajnalt, Dzsudzsákot és Szabicsot nevezték jó képességű játékosnak, a védelmet és a csatársort pedig kritikával illették.

"Ehhez csak annyit fűznék hozzá, komoly szakember, sportvezető nem tesz ilyen nyilatkozatot. De ha mégis, azzal csak az ellenfelet tüzeli fel... Nyilván mi is tudjuk, nem működik minden úgy, ahogy szeretnénk, van előrelépési lehetőség a játékunkban, azonban a labdarúgók hozzáállására, mentalitására építhetünk, és ez nagyon fontos" - reagált Egervári Dragomir szavaira.

Mivel a törökországi meccs ailg pár néző előtt zajlott, lehetett modellezni a románok ellen várható hangulatot, mivel a FIFA döntése nyomán szinte biztos, hogy zártkapus lesz a nagy fontos vb-selejtező. "Bizakodásra ad okot, hogy az első félidőben és az utolsó húsz percben is magas fordulatszámon futballoztunk, a labdarúgókat nem zavarta, hogy szinte nincs szurkoló a lelátón" - mondta a kapitány, aki nem adta fel a reményt, hogy számunkra kedvezően változik a helyzet.