Vágólapra másolva!
Jókívánságokat küldött a dalai láma a Bradford Citynek a vasárnapi Ligakupa-döntőre. Már az is csoda, hogy a negyedosztályú klub eljutott a Wembleybe, de őszentsége támogatásával talán a kupát is megnyeri.

A dalai láma nevében Tibet Hivatala küldött levelet a Bradfordnak, amelynek meze a tibeti buddhizmus színeiben pompázik. A levél alapján a vallási vezető tisztában van azzal, mekkora tettet hajtott végre máris a Bradford, amely három Premier League-csapatot (Wigan, Arsenal, Aston Villa) is kiejtett útban a döntő felé.

"Őszentsége, a dalai láma nevében engedjen meg egy óriási gratulációt az egész csapatnak a hihetetlen sikerhez" - kezdődik a levél. "Ha őszentsége áldása bármennyit is segített az erőfeszítéseikhez, remélem, az áldás továbbra is jó szerencsét hoz majd."

"Szeretném remélni, hogy ez a rendkívüli teljesítmény megmutathatja másoknak a sport erejét, hogy boldogságot adhat a pályán és azon kívül is."

Ezek után a láma és Tibet Hivatala is jószerencsét kívánt a döntőre. A gesztus meglepte a klubot, Mark Neal szóvivő elárulta: "Sosem gondoltuk volna, hogy ismét hallunk majd róla. "

Őszentsége egy tavalyi leedsi konferencián ismerte meg a csapatot, mikor a klub egyik adománygyűjtő csoportja, a Friends of Bradford City egy, a nevével ellátott mezzel lepte meg. A Dalai Lama név adott volt, a mezszám pedig a 14-es lett, jelezve, hogy Tendzin Gyaco a XIV. dalai láma.

Vasárnap délután ötkor egy újabb Premier League-csapat, a Swansea lesz az ellenfél. A walesi együttesnek híres szurkolóként Bonnie Tyler mondhatna lelkesítő beszédet.