Vágólapra másolva!
"Ősszel a Siófok elleni hazai meccs szünetében levettük a drapikat, és abbahagytuk a szurkolást" - írta közleményben az Újpest szurkolói csoportjait tömörítő Ultras Újpest. A drukkerek azóta tanakodtak, majd úgy döntöttek, határozatlan időre minden tevékenységüket felfüggesztik.

Az Ultras Újpest tagjai az elmúlt három hónapban rengeteget tanakodtak a folytatásról, mint közleményükben írják, számukra az elmúlt húsz év minden napja az Újpesttel telt, ezért nehéz döntést kellett meghozniuk.

"Sajnos eljött az idő, amikor azt kell mondanunk: Ebből elég volt!

Aggódva figyeltük a szurkoló ellenes események sorát. Elképedve fogadtuk, hogy az új rendszert elsők között nálunk vezetik be, és a klubunk ez ellen nem tesz semmit. Csodálkozva néztük a minket bámuló több milliós kamerák erdejét. Sajnálattal és keserűséggel vettük tudomásul, hogy a mérkőzéseken a jelenlétünk fölöslegessé vált!"

Az ultrák az MLSZ "szurkolókat ellehetetlenítő döntései" ellen tiltakoznak.

"Nem kérünk a mai modern magyar futballból! Nem vagyunk hajlandóak nevünket adni a szurkolói elnyomáshoz. Nem akarunk bábként szurkolói kártyákkal és személyi igazolványokkal aktívak maradni! Nem kívánunk olyan körben koreográfiákat és szervezett szurkolást csinálni, ahol az elmúlt 20 év kemény munkáját szeretett Klubunk vezetése polgári perrel akarja meghálálni!"

Az Újpesti Szurkolói Csoportok ezért bizonytalan időre minden lelátói tevékenységüket felfüggesztik.

"A csoportok viszont nem szűnnek meg, létezünk tovább! Rengeteg ötletünk van, milyen irányban hallassuk hangunkat!"

A közlemény teljes szövegét itt olvashatja.