Vágólapra másolva!
Egy pillanatra sem gondolt lemondásra az Arsenal edzője, noha három nap alatt két nagy pofont is kapott a csapata, és a bajnokságban sem áll túl fényesen.

Nyolcadik trófeamentes idényét zárhatja hamarosan az Arsenal, a csapat három nap alatt kiesett az FA-kupából és a kiesés szélére sodródott a Bajnokok Ligájában, Arséne Wenger fejében ezzel együtt egyetlen pillantra sem fordult meg a lemondás.

A francia edző a 3-1-es hazai BL-zakó előtt már tartott egy botrányos sajtótájékoztatót, pedig akkor még nem is kérdezték meg tőle egyenesen, hogy gondolt-e a lemondásra. Az Aston Villa elleni bajnoki előtt viszont már nem óvatoskodtak az újságírók.

"Egy másodpercre se gondoltam lemondásra" - felelt Wenger. "Nem hiszem, hogy a motivációnak bármilyen kapcsolata lenne az életkorral. Ez csak annyi, hogy mennyire vagy győztes alkat."

"Ha most kimennénk, és játszanánk egy az egy ellen, figyeld meg, hogy elvernélek. Ha mégsem, legalábbis nyerni akarnék. És ez nem fog megváltozni, amíg képes vagyok mozogni."

Az Arsenal 26 forduló után az ötödik helyen áll a Premier League-ben, négy ponttal lemaradva a már BL-selejtezőt érő helyen álló Tottenhamtől.

Stan Kroenke, a klub főrészvényese végignézte a Bayern keddi masírozását, majd részt vett a csütörtöki elnökségi ülésen. Wenger szerint azonban ebben semmi rendkívüli nincs: "Sok mindenről beszéltünk, üzletről, jegyeladásról, hosszú távú tervekről. Természetesen nem voltunk eufórikus hangulatban a keddi vereség után, de ettől eltekintve felelős emberek vagyunk, akik tudják, miért küzdenek."

Az Arsenal jövő héten közli a pénzügyi eredményeit, a klub várhatóan képes lesz komoly erősítésre a nyáron - ám a számításokat keresztül húzhatja, ha a csapat nem jut be a Bajnokok Ligájába.