Vágólapra másolva!
A Sun értesülései szerint a Manchester United Zalaegerszeg elleni BL-visszavágója is a fogadási csalással gyanúsított meccsek között van. A brit lap egy bosszúból besúgónak állt szerbiai férfira hivatkozik, aki főszerepet vállalt a bundában.

Az angol lap úgy tudja, a BL-selejtező Manchesterben rendezett visszavágója előtt az európai bűnszervezetek nagy mennyiségű pénzt tettek fel arra, hogy a zalaiak legalább három góllal kikapnak, illetve a meccs előtt vesztegetéssel próbálkoztak.

Az első meccset 1-0-ra nyerte a magyar csapat Koplárovics Béla hajrában lőtt góljával, a visszavágón 5-0-val lépett tovább a MU. A lap kiemeli, a ZTE-nek mindössze húsz perc kellett, hogy három gólt bekapjon.

A brit lap egy Karesz nevű szerbiai informátorra hivatkozik, aki állítása szerint főszerepet vállalt a meccshez kapcsolódó bűncselekményben. A magyar határ közelében élő férfi elmondta, akkoriban havonta találkozott bűntársaival Budapesten, hogy különféle meccsek megvesztegetését megszervezzék. Később azonban összekülönböztek, így ő bosszúból besúgónak állt.

A bűnbandában fordítóként és szervezőként dolgozó Karesz még az első meccs előtt hozott össze találkozót egy zalaegerszegi kávézóban a megvesztegetéshez.

A Sun az érintetteket is megszólaltatta a cikkben, a ZTE-nél azt mondták, a klub nincs vizsgálat alatt, a MU-nál úgy fogalmaztak, nem tudnak a gyanúsításról.

Az Europol se megerősíteni, se cáfolni nem kívánta az információt.

A szervezet hétfői sajtótájékoztatóján közölte, az Európai Unió országaiban mintegy 380, Európán kívül pedig további 300 mérkőzés megbundázását tárta fel egy nemzetközi nyomozás, amelyben magyarok is részt vettek. Világbajnoki és Eb-selejtezőket, valamint Bajnokok Ligája-meccseket is manipuláltak, Magyarországon ötven embert gyanúsítanak.