Vágólapra másolva!
1969 után ismét tudott olasz csapat meccset nyerni a Celtic vendégeként, a Juventus labdarúgócsapata tökéletes helyzetkihasználással elintézte a BL-nyolcaddöntős továbbjutást. A PSG szintén eldönthette volna végleg a nyolc közé jutást, végig veszélyesebben játszott, de a hajrában gólt, Ibrahimovic pedig piros lapot kapott.

Kiállították a begőzölt Ibrahimovicot

Valencia - PSG 1-2 - az élő közvetítés

Celtic - Juventus 0-3 - az élő közvetítés

Eredmény, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Valencia (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 1-2 (0-2)
Valencia, Estadio de Mestalla
v.: Paolo Tagliavento (olasz)
Valencia: Guaita - Joao Pereira, Rami, Ricardo Costa, Guardado - Dani Parejo - Feghouli (Viera, 84.), Banega (Canales, 46.), Alberto Costa, Jonas (Valdez, 46.) - Soldado
PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Sakho, Maxwell - Matuidi, Verratti - Lucas Moura (Chantome, 53.), Pastore (Armand, 88.) - Lavezzi (Ménez, 76.), Ibrahimovic
gól: Rami (90.), illetve Lavezzi (10.), Pastore (43.)
sárga lap: Joao Pereira (10.), ill. Verrati (10.)
kiállítva: Ibrahimovic (91., PSG)

A sérült Thiago Silva és Thiago Motta nélkül felálló PSG-vel elutazott ugyan Valenciába az új szerzemény, David Beckham, de a mérkőzésre nem nevezték, így csak a lelátóról láthatta, ahogy új csapata már a 10. percben megszerezte a vezetést. Lavezzi Pastoréval játszott össze szépen a jobb oldalon, egy remek csellel betört a 16-oson belülre, majd nagy erővel a kapuba lőtt.

Forrás: AFP/Josep Lago
Forrás: AFP/Josep Lago

Lavezzi és Ibrahomovic öröme

Beckhammel ellentétben pályára lépett a PSG egy másik januári igazolása, Lucas Moura. A Sao Paulótól 40 millió euróért igazolt 20 éves középpályás most debütált a Bajnokok Ligájában, de nem volt megilletődve, a jobb oldalon többször is megforgatta a valenciai védelmet, és kihasználta a gyorsaságát.

Két perccel az első félidő vége előtt is így tett, majd tökéletesen gurított vissza Pastorénak, aki kapásból a kapuba lőtt. A Valencia hiába birtokolta többet a labdát az első 45 percben, a párizsiak sokkal veszélyesebben játszottak.

Forrás: AFP/Josep Lago
Forrás: AFP/Josep Lago

Pastore szerezte a második PSG-találatot

A szünetben a hazaiak kettőt is cseréltek, és egyből nekirontottak a franciáknak, akik azonban jól állták a rohamokat, sőt, veszélyes kontrákat vezettek, de hol Lavezzi, hol Ibrahimovic kihagyta a helyzeteket. A második félidő elején ráadásul Lucas Mourát le kellett cserélni, mivel még az első félidőben kapott egy rúgást, és hiába próbálta meg folytatni, Carlo Ancelotti vezetőedző nem kockáztatott, és lehozta egyik legjobbját.

Sokáig úgy tűnt, hogy a spanyolok hiába támadnak, a PSG kontrái sokkal veszélyesebbek voltak, és a francia csapat ha belövi a ziccereit, akkor ki is üthette volna a hazaiakat. Azonban a 90. percben egy pillanatra kihagyott a vendégek védelme, amit az előre húzódó középsővédő, Rami használt ki, a hosszabbításban pedig Ibrahimovic elveszítette a fejét, két másodpercen belül két spanyol védőt intézett el egy-egy durva belépővel, egyből pirosat kapott, így biztosan kihagyja a március hatodikai visszavágót.

A Valencia kilenc meccs óta veretlen volt hazai pályán BL-meccsen, utoljára 2010-ben, a Manchester United tudott nyerni a Mestallában, míg a spanyol klub utoljára 1980 áprilisában, tehát közel 33 éve kapott ki francia csapattól, akkor a KEK elődöntőjében a Nantes otthonában szenvedett a Valencia 2-1-es vereséget.

//videa.hu/flvplayer.swf?v=4RhyiLwdvvZdIIGb


Eredmény, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Celtic Glasgow (skót) - Juventus (olasz) 0-3 (0-1)
Glasgow, Celtic Park
v.: Alberto Undiano Mallenco (spanyol)
Celtic: Forster - Lustig (Matthews, 59.), Wilson, Ambrose, Izaguirre - Mulgrew - Brown (Kayal, 81.), Wanyama, Forrest, Commons (Watt, 73.) - Hooper
Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Martín Cácares - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (Padoin, 69.) - Matri (Pogba, 81.), Vucinic (Anelka, 86.)
gól: Matri (3.), Marchisio (77.), Vucinic (83.)
sárga lap: Hooper (37.), Forrest (42.), Brown (76.), illetve Lichtsteiner (37.), Padoin (76.), Marchisio (89.)

A lehető legjobb összeállításában várta a Juventus elleni nyolcaddöntő első mérkőzését a Celtic, amelynek edzője, Neil Lennon egyedül a görög Georgiosz Szamaraszra nem számíthatott, csatasorba állította viszont a kisebb térdsérüléssel bajlódó Emilio Izaguirrét, illetve azt a nigériai Efe Ambrose-t, aki vasárnap még Afrika-kupa-döntőt játszott.

Három perc után azonban foghatta a fejét, mert éppen a bekk hibázott óriásit, egy előre ívelt labdának alászaladt, így Matrinak nem volt nehéz dolga megszereznie a vezetést.

Forrás: AFP/Graham Stuart
Forrás: AFP/Graham Stuart

Buffont nem tették nagyon próbára a Celtic-játékosok

Ettől kezdve a Celtic elképesztő fölényben futballozott, de az első félidőben csak Commons veszélyeztetett, lövéseit azonban Buffon könnyedén védte.

A második félidő ugyanígy folytatódott, de hiába birtokolta a labdát többet a hazai együttes, képtelen volt közel kerülni a kapuhoz.

Amikor már türelmetlenné vált volna a Celtic Park közönsége, akkor jöttek a mértani pontosságú ellencsapások. A második valamirevaló akció végén a 77. percben Marchisio is betalált, és a Ambrose újabb hibáját kihasználva Vucinic a 83. percben eldöntötte a továbbjutást (0-3).

A Celtic legutóbbi nyolc, Serie A-s ellenfélével vívott hazai mérkőzésén nem kapott ki, utoljára 1969 márciusában az AC Milan tudta legyőzni Glasgow-ban.

//videa.hu/flvplayer.swf?v=Y4YQmVF3OVKrFGRh