Vágólapra másolva!
Úgy néz ki, a Lazio kiszállt a bajnoki címért folytatott versenyfutásból, miután a Serie A 23. fordulójában 3-2-re kikapott a Genoától, amelyben Tőzsér Dániel kispados volt. A Lazio jelenleg a BL-t érő harmadik helyen áll, de nagyon figyelnie kell hátrafelé, mert bár a közvetlen üldöző, az Inter meglepetésre kikapott Sienában, a Fiorentina már csak négy pontra van tőle, és a Milan is feljöhet rá, ha az esti rangadón legyőzi a Sienát.

A címvédő Juventus gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a Chievo elleni meccset: a 10. percben Vidal ívelt a védők mögé, Matri pedig ballal látványos kapásgólt lőtt, majd a 42. percben Matri passza után úgy tűnt, Giovinco elveszi a labdát a jobb helyzetben lévő Lichtsteiner elől, de aztán sarokkal elsőrangú passzal szolgálta ki a svájci védőt, aki kilőtte a bal felsőt. A veronaiak ugyan Thereau góljával hamar szépítettek a szünet után, de ennél többre nem voltak képesek.


A Juventus ezzel a győzelemmel ismét három ponttal vezet a Napoli előtt, és úgy tűnik, egyedül Cavaniék veszélyeztethetik a címvédést. A Lazio ugyanis megint kikapott, ezúttal a Genoától, amelynél Tőzsér Dániel kispados volt. A Genoa két szép góllal elhúzott 2-0-ra, előbb Borriello bikázta a labdát a léc alá egy szöglet után, majd Bertolacci a 16-oson kívülről eresztett meg egy bombát, de a Lazio Floccari és Mauri révén egyenlíteni tudott. A slusszpoén azonban a Genoáé volt, Rigoni a 95. percben fejelte a mindent eldöntő gólt.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xx915h


Az Inter sem járt jobban, pedig szintén egy, a kiesés elől menekülő csapattal játszott, de a Siena jól jött ki az első félidő közepén lezajló négyperces örületből. Emeghara lesgyanús helyzetből, közelről szerzett vezetést a toszkánoknak, de erre szinte azonnal válaszolt az Inter, Pegolo kapus csúnyán elnézte Cassano beadását. Ezzel azonban még nem volt vége a gólpárbajnak, Sestu a forduló gólját csavarta a bal felsőbe a 16-os csücskétől. Chivu gólhelyzetben elkövetett szabálytalansága aztán a szünet után gyorsan megpecsételte az Inter sorsát, mert a román védő piros lapot kapott, a Siena pedig tizenegyest, amit Rosina be is lőtt.


Ami sikerült a Sienának, az nem jött össze a Pescarának, amely a félidőben két büntetőt belőve még 2-1-re vezetett, de a Bologna végül megfordította a meccset. A lassan kilátástalan helyzetbe kerülő Palermo otthon kapott ki az Atalantától, a Fiorentina pedig közelebb jött az Interhez, miután könnyen elintézte a Parmát.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xx912j


Serie A, 23. forduló:

Chievo - Juventus 1-2 (0-2)
gól:
Thereau (52.), illetve Matri (10.), Lichtsteinter (42.)

Fiorentina - Parma 2-0 (1-0)
gól: Toni (27.), Jovetic (52.)

Genoa - Lazio 3-2 (2-0)
gól: Borriello (16.), Bertolacci (21.), Rigoni (50.), illetve Floccari (58.), Mauri (82., 11-esből)

Palermo - Atalanta 1-2 (0-2)
gól: Nelson (83.), illetve Carmona (54.), Denis (71.)

Pescara - Bologna 2-3 (2-1)
gól: Weiss (30., 11-esből), D'Agostino (44., 11-esből), illetve Diamanti (34., 11-esből), Gilardino (50.), Kone (67.)

Siena - Internazionale 3-1 (2-1)
gól: Emeghara (21.), Sestu (25.), Rosina (56., 11-esből), illetve Cassano (22.)
piros lap: Chivu (55., Inter)