Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét álomcsapata.

Kapus
Soumbelie Diakité (Mali): A Dél-Afrika elleni negyeddöntőn a mali válogatottban nem az első számú kapus védett, mivel Mamadou Samassa eltiltását töltötte. A csapat azonban ezzel nagyon jól járt, mivel Diakité híresen nagy tizenegyesölő, és a büntetőpárbajban megint kitett magáért, így Mali jutott be a legjobb négy közé az Afrika-kupán.

Hátvédek
Stephan Lichtsteiner (svájci, Juventus): A torinói csapatnak a hét végére sikerült túltennie magát azon a sokkon, hogy a hét közben elbukta az olasz kupa elődöntőjét, hiszen idegenben 2-1-re legyőzte a Chievo Veronát. A svájci jobbhátvéd, Lichtsteiner szerezte a második gólt.

Nemanja Pejcinovic (szerb, OGC Nice): A nizzaiak továbbra sem szakadnak le az élmezőnytől a Ligue 1-ben, pedig a szezon előtt maximum a középmezőnybe várták őket. A hét végén idegenben verték 2-0-ra a Brestet, a középhátvéd Pejcinovic góllal tette fel a koronát remek teljesítményére.

Paolo Cannavaro (olasz, Napoli): A nápolyi drukkerek lassan kezdik elhinni, hogy a csapatnak reális esélye lehet a bajnoki címre. Az együttes legutóbbi hat bajnokijából ötöt megnyert, a múlt héten a Catania ellen győzött 2-0-ra. A csapatkapitány Cannavaro góllal járult hozzá a győzelemhez.

Leighton Baines (angol, Everton): A balhátvéd posztján jelenleg nagyon jól állnak az angolok, hiszen Ashley Cole mellett még Baines is a válogatott rendelkezésére áll. Az Everton focistája a múlt héten a West Bromwich Albion ellen két gólt szerzett, az Aston Villa ellen pedig gólpasszt adott.

Középpályások
Robbie Kruse (ausztrál, Düsseldorf): A Fortuna idén először nyert a Bundesligában, és a VfB Stuttgart 3-1-es hazai legyőzésével messzebbre került a kiesési zónától. A meccs hőse a jobbszélső Kruse volt, aki egy meccsen annyi gólt ért el, amennyit a teljes eddigi németországi karrierje során - szám szerint kettőt.

Kevin Volland (német, TSG Hoffenheim): Meglepően gyengén szerepel ebben a szezonban a Bundesligában a Hoffenheim, a kiesés ellen küzd, de a hét végén hosszú idő után végre megint nyerni tudott. A Freiburg elleni három pont elsősorban a fiatal középpályás, Volland érdeme volt, hiszen mind a két találatot ő érte el.

Moussa Sissoko (francia, Newcastle United): A Szarkák öt francia focistát is igazoltak a télen, ami egyelőre bevált, hiszen a csapat a múlt héten mindkét meccsét megnyerte. Sissoko már az Aston Villa ellen sem játszott rosszul, a Chelsea ellen viszont egyenesen remekelt, és kétszer is betalált.

Gareth Bale (walesi, Tottenham Hotspur): A balszélső állítása szerint Cristiano Ronaldo szintjére szeretne eljutni, amitől már nem is áll nagyon messze. A múlt héten két meccsen két gólt szerzett, és ez négy pontot jelentett a Spurs számára.

Csatárok
Mario Balotelli (olasz, AC Milan): A renitens támadó gyakorlatilag az egész héten ott volt a címlapokon. Eleinte azért, mert nem lehetett tudni, hogy elhagyja-e a Manchester Cityt, majd miután átigazolt, a sajtótájékoztatója miatt. Végül a pályán is tett azért, hogy főszereplő legyen, hiszen a Milan az ő duplájával verték az Udinesét.

Wayne Rooney (angol, Manchester United): A Vörös Ördögök tovább növelték előnyüket a Premier League-ben, mivel a városi rivális City mindkét múlt heti meccsén ikszelt, a MU pedig mindkétszer nyert. Ez elsősorban Rooney érdeme volt, hiszen ő szerezte a csapat mind a három találatát.

www.globalsoccerapp.com