Vágólapra másolva!
 

Kapus
Wolfgang Hesl (német, Greuther Fürth): A Bundesliga sereghajtója az eltiltott Varga József nélkül harcolt ki egy döntetlent a Bayer Leverkusen ellen, és ebben a legnagyobb szerepe Heslnek volt, aki bravúros védések egész sorát mutatta be. A bennmaradáshoz azonban kevés lesz, ha nem kapnak gólt, de nem is szereznek.

Hátvédek
Rafael (brazil, Manchester United): A MU komolyabb megerőltetés nélkül verte a Queens Park Rangerst a bajnokságban, és még azt is elviselte, hogy Robin van Persie-t már az első félidőben le kellett cserélni, mert összeütközött egy fotóssal. Persze ha a jobbhátvéd Rafael olyan látványos bombagólokat szerez, mint most, akkor nagy probléma nem lehet.

Naldo (brazil, Wolfsburg): A VfL gyorsan hátrányba került a Mainz otthonában, azonban a brazil középhátvéd, Naldo góljával sikerült egyenlítenie. A 29. perctől kezdve aztán emberhátrányban játszott a csapat, ám a szinte hibátlanul futballozó Naldo vezérletével megőrizte az egy pontot.

Joel Matip (német, Schalke 04): A gelsenkircheniek az elmúlt időszakban nem remekeltek, de a múlt heti eredményeikkel elégedettek lehetnek. A BL-ben idegenben játszottak döntetlent a Galatasarayjal, majd a bajnokságban 2-1-re legyőzték a Fortuna Düsseldorfot - utóbbi találkozón mindkét találatot Matip érte el.

Philipp Lahm (német, Bayern München): Kicsit csalunk a müncheni védő pozíciójával, mert a Bayernben rendszeresen jobbhátvédként szerepel, nálunk viszont most átkerült a balszélre. Lahm számára azonban ez sem ismeretlen terület, még ha a héten nem is itt, hanem a jobb oldalon nyújtott pazar teljesítmény: az Arsenal ellen egy, a Werder Bremen ellen két gólpasszt is adott.

Középpályások
Nathan Dyer (angol, Swansea City): Története első trófeáját szerezte a walesi klub, amely a ligakupa-döntőjében gólzáporos győzelmet aratott. A meccs legjobbjának a jobbszélső Dyer bizonyult, aki mégsem volt elégedett, mert nem engedték neki elvégezni a tizenegyest, így mesterhármas helyett csak két gólig jutott.

Daniele Conti (olasz, Cagliari): Őrült meccset játszott a Cagliari és a Torino, hiszen a találkozón két kiállítás, három tizenegyes és hét gól volt, szurkoló viszont egy sem. A három pont végül a hazai csapaté lett, mivel Conti a ráadás perceiben megszerezte a győztes gólt, ami már a második találata volt a mérkőzésen.

Sulley Muntari (ghánai, AC Milan): Világraszóló győzelmet aratott a múlt héten a milánói csapat, amely a Bajnokok Ligájában 2-0-ra verte az FC Barcelonát. Szinte hibátlanul védekezett, és a támadásokra is volt energiája, a második találatnál a meccset végigrobotoló Muntari érkezett tökéletesen. Az Inter elleni derbire is maradt energiája.

David Silva (spanyol, Manchester City): Roberto Mancini még mindig nem adta fel a bajnoki címért folytatott küzdelmet, és a City be is gyűjtötte a három pontot a Chelsea elleni rangadón. A győzelemhez a spanyol támadó középpályás két gólpasszal járult hozzá.

Csatárok
Aruna Koné (elefántcsontparti, Wigan): Kiesési rangadót nyert a hét végén az Athletic, amely a Reading elleni idegenbeli győzelemmel el is hagyta az utolsó három pozíciót a tabellán. Konénak ebben kulcsszerepe volt, hiszen kétszer volt eredményes, így összesen már nyolc gólnál jár a szezonban.

Adrián Colunga (spanyol, Getafe): Stabilan tartja magát a Primera División középmezőnyében a madridi kiscsapat, amely a hét végén idegenben nyert 3-1-re a Mallorca ellen, köszönhetően Adriánnak, aki duplázni tudott.

www.globalsoccerapp.com