Vágólapra másolva!
Az ebédidőben pályára lépő Barcelona 6-1-re győzte le a Getafét a Primera División 23. fordulójában. A második helyen álló Atlético Madrid meglepetésre 2-1-re kikapott a Rayo Vallecano otthonában.

A Barcelonát nem zavarta meg a szokatlan időpont, már a hatodik percben megszületett az első gól: Iniesta zseniális passza után Alexis Sánchez gurította el a labdát a kapus mellett.

A következő gólra sem kellett sokat várni, megint Iniesta volt az akció egyik kulcsfigurája, a védők mögé beemelt labdáját Thiago vette le, de mivel kissé kisodródott, Messinek átengedte a lövést, aki estében a bal alsóba helyezett. Ez volt a négyszeres aranylabdás szezonbeli 35. bajnoki gólja, és zsinórban tizenharmadik bajnokiján talált be, amivel tovább javította saját rekordját.

A meccs összefoglalója:


Messi nagyon közel volt ahhoz, hogy megszerezze 300. gólját, de balos lövése a bal kapufán csattant. A Barca a gyors két gól után erősen visszavett a tempóból, de így is egykapuzott, bár a harmadik gólra egészen az 58. percig kellett várni, ekkor Jordi Alba passza után Villa rúgta el kötényben a labdát. Aztán Messi passza után a csereként beállt Tello csavart a bal alsóba, ami után Vázquez rontotta el Víctor Valdés statisztikáját azzal, hogy megszerezte a Getafe szépítő gólját.

A végén még felpörgött a Barca, előbb a végig remekül játszó Iniesta szerezte meg a nagyon megérdemelt gólját, majd Thiagónak volt szíve gólt lövetni Piquével, pedig már ő is berúghatta volna a labdát.

Forrás: AFP/Lluis Gene
Hat különböző játékos osztozott a Barcelona góljain

Primera División, 23. forduló:
Barcelona - Getafe 6-1 (2-0)
gól:
A. Sánchez (6.), Messi (13.), Villa (58.), Tello (78.), Iniesta (90.), Piqué (92.), illetve Álvaro Vázquez (83.)

Real Zaragoza - Real Sociedad 1-2 (0-2)
gól:
Apono (92., büntetőből), illetve Griezmann (11.), Agirretxe (32.)
piros lap: Hector (22., Zaragoza)

Athletic Bilbao - Espanyol 0-4 (0-1)
gól:
Moreno (28.), Mata (57.), Stuani (58.), Verdu (75.)

Rayo Vallecano - Atlético Madrid 2-1 (2-0)
gól:
Bangoura (3.), Carrilho (33.), illetve Falcao (95.)