Vágólapra másolva!
Öt évvel megalakulása után megszerezte első győzelmét az angol utánpótlás futballklub, a Huncoat United.

A klub eddig 94 vesztes mérkőzést számlált és csapatai hatszáznál is több gólt kaptak, de most az U15-os korosztály megtörte a jeget, amikor 2-0-ra győzött a Brierfield Celtic ellen. A Huncoat így máris pontrekordot döntött, mivel korábban csak összesen egy pontot gyűjtött, míg a mostani sikerrel ezt máris sikerült megtripláznia.

"Lehet, hogy mi vagyunk a legrosszabb csapat Angliában, de egyben a legboldogabb is! A meccs után az összes játékos ugrált örömében a pályán, és én, valamint a szülők is csatlakoztak hozzájuk" - mondta Paul Chadwick, a csapat edzője a történelmi győzelem után, amelyen a kapus büntetőt hárítva hozta le élete első gól nélküli meccsét.

Chadwick azt is hozzátette, biztos abban, hogy nem fog a csapat fejébe szállni a siker, mivel a játékosok tudják, hogy nem lettek világverők a mostani győzelemtől. "Nagy teher került le a vállunkról azzal, hogy végre sikerült megszabadulni az örök vesztes címkétől".

A játékosok most arra vágynak, hogy az első sikert újabb kövesse, és győzelmi sorozatot építsenek. "Gyakran előfordult olyan, hogy az első percekben gólt kaptunk, és ettől összezuhant a csapat. Olyan is volt, hogy az első öt percben öt gólt lőtt nekünk az ellenfél. A mostani siker jó hatással lesz az önbizalmunkra, és a srácok máris arról beszélnek, hogy a következő két meccset meg akarják nyerni" - nyilatkozta Paul, a játékosok egyike.

A 12 meccsen 104 gólt beszedő Huncoat - amelynek 25-0-s volt a legsúlyósabb zakója - a most megszerzett három ponttal is az utolsó helyen áll az Accrington and District Boys League névre hallgató bajnokságban.