Vágólapra másolva!
Szó szerint megrövidítette a Hannovert a brazil másodosztályú Criciúma csapata, igaz, pontosan kilenc centivel. A dél-amerikai klub 1,3 millió euróért adta el a 21 éves középpályását, Francát Németországba, akit mindenki 190 centi magasnak hitt, miközben csupán 181.

"190 centi magas, 88 kiló. Már a fizikai adottságainál fogva is nagy szenvedéllyel szállhat be a meccsekbe" - dicsérte a tíz napja leigazolt Francát Jörg Schmadtke, a H96 sportigazgatója.

Csakhogy az egyik edzésen a 187 centis tréner, Mirko Slomka azt vette észre, hogy rálát Franca fejbúbjára. Meg is mérték gyorsan a futballistát, és be is bizonyosodott egyből, hogy mindössze 181 magas.

"Mit is mondhatnék? Meglepődtem. Az egyik szempont éppen Franca testalkata volt a leigazolásakor" - mondta Slomka.

A Hannovernél nem ez volt az egyetlen különös átigazolási sztori a télen: a Polonia Varsó 20 éves szélsőjének, Pawel Wszoleknek egy este alatt kellett eldöntenie, hogy elfogadja-e a németek ajánlatát. "Úgy éreztem magam, mint egy nyugatra eladott prostituált" - mondta Wszolek, pedig végül nem is adták el, mert elutasította az üzletet, egy rövid nyomozás után.